"Tornado" na "Enfildu", Arsenal uzeo bod i ostao na čelu Premijer lige!

Autor: Lazar Nikolić
subota 23.12.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

Pričaće se i o suđenju.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Arsenala remizirali su, 1:1, u velikom derbiju 18. kola Premijer lige.

Duel prvog i drugog na tabeli oprvdao je očekivanja. Igralo se u fenomenalnom ritmu, oba tima su postigla po gol, Liverpul bio bliži trijumfu, a sudija Kris Kavana čini se propustio da dosudi jedanaesterac za domaćina.

Gosti u London odlaze zadovoljniji, jer su ostali na čelu Premijer lige sa bodom više u odnosu na drugoplasirani Liverpul.

Arsenal je sjajno započeo utakmicu. Krenuli su od starta gosti silovito ka golu Liverpula, a to im je donelo prednost već u četvrtom minutu. Kapiten Martin Edegard izveo je slobodan udarac i sjajno centrirao štoperu Gabrijelu, koji je umakao rivalima i glavom poslao loptu iza Alisona. Proveravalo se u VAR sobi da li je Brazilac bio u ofsajdu, a kada je ustanovljeno da je ipak napadač domaćih Gakpo bio najbliži golu, „tobdžije“ sumogle da se raduju.

Primljen pogodak kao da je trgao Liverpul. Domaći su zaigrali mnogo bolje u narednim minutima i imali prvu priliku deset minuta nakon primljenog pogotka. Salah je volejom pogodio mrežu rivala, ali sa spoljašnje strane.

U 20. minutu sporna situacija u kaznenom prostoru Arsenala. Salah je pokušao da proturi loptu pored Edegorda, Norvežanin igrao rukom, ali to sudija Kris Kavana nije okarakteristao kao jedanaesterac.

Liverpul je izjednačio osam minuta kasnije. Aleksander-Arnold je fenomenalno dubinskom loptom pronašao Salaha na desnoj strani, Egipćanin prošao pored Zinčenka i neodbranjivo šutirao poslavši loptu iza golmana gostiju Davida Raje.

Prvu prinudnu izmenu Klop je morao da napravi u 34. minutu. Levi bek Kostas Cimikas povredio je rame, a umesto njega na teren ušao nominalno štoper Džo Gomez. Njegovu nezagrejanost i nedostatak brzin iskoristio je brzonogi napadač Arsenala Bukajo Saka u 41. minutu, kada ga je pretrčao i ostao sam ispred Alisona, ali nije uspeo da šutira, lopta je stigla do Martinelijia, ali je njegov udarac završio pored gola.

Prvu šansu u drugom delu imao je Liverpul preko Gomeza u 54. minutu. Neočekivano se prinudni levi bek našao u prilici, ali je neprecizno šutirao sa ivice šesnaesterca.

U 67. minutu Klop je izvršio trostruku izmenu, umesto Gakpa, Dijaza i Džonsa u igru su ušli Nunjez, Eliot i Gravenberh, dok je Arteta iz igre izveo Martinelijia i šansu pružio Trosaru.

Rezervista Eliot mogao je donese preokret Liverpulu u 20 minuta pre kraja, šutirao je sa distance mladi veznjak, lopta na putu prema golu zakačila Gabrijela i završila pored gola.

Posle samo dva minuta Liverpul je imao ogromnu priliku da povede. Gosti su loše izveli korener, lopta je došla do Salaha koji je povukao munjevitu kontru, a pratila su ga trojica saigrača, lopta je stigla do Arnolda, a on snažnim udarcem uzdrmao prečku.

Do kraja utakmice velikih prilika nije bilo, a zadovoljniji bodom može biti Arsenal koji je tako ostao lider u šampionatu.

 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke