Totalna dominacija ''Građana'' na ''Puškaš Areni''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.02.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Menhengladbah potpuno nemoćan i bezopasan po gol Mančester sitija.

Beta/AP Photo/Laszlo Balogh
Beta/AP Photo/Laszlo Balogh

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao gosti, uslovno domaćina ove utakmice, ekipu Menhengladbaha na ''Puškaš Areni'' u Budimpešti rezultatom 2:0 i tako se značajno približili plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona.

Mančester siti je od samog početka uspostavio potpunu kontrolu dešavanja na terenu i izuzev tek par pokušaja nemačkog tima, ''Građani'' su do kraja dominirali i potpuno zasluženo trijumfovali.

Tim Pepa Gvardiole je u 27. minutu bio u prvoj ozbiljnijoj, obećavajućoj akciji, kada je Sterling probio u kazneni prostor sa desne strane, uklizao je Bensebaini, ali za sudiju Soareš Dijaša sve je bilo čisto, nije bilo kontakta za penal.

Ipak, to je bio uvod u ono što je usledilo samo dva minuta kasnije. Nova akcija ''Građana'', ovoga puta delovali su po levoj strani, odakle Kanselo upućuje odličan centaršut za Bernarda Silvu, koji iza štopera Menhangladbaha zahvata loptu glavom i šalje je u mrežu, iza leđa golmana Zomera - 0:1.

Do kraja poluvremena domaći bezopasni, Siti je imao posed lopte i bez problema zadržao stečeno vođstvo.

Početkom drugog poluvremena greška Bensebainija, poklon lopta za Gabrijela Žezusa koji je imao dosta prostora u šesnaestercu protivnika, ali je suviše oklevao sa udarcem i prilika je propala.

Tek u 61. minutu Plea je uputio prvi udarac za ekipu Menhengladbaha ka golu Mančester sitija na ovoj utakmici. Odmah posle tog zamalo nepreciznog udarca Plea je izašao iz igre, zamenio ga je Tiram.

Ali, tek što se pojavio nagoveštaj da bi nemački tim mogao da pripreti, u 65. minutu Mančester siti je duplirao prednost. Opet odličan centaršut Kansela sa leve strane, duga lopta za Bernarda Silvu koji glavom vraća za Gabrijela Žezusa, a ovaj na pravi način završava akciju - 0:2.

U 84. minutu Hofman je bio u prodoru, ušao je u kazneni prostor gde ga zaustavlja Kanselo, fudbaler Menhengladbaha je pao, očekujući jedanaesterac, ali se portugalski arbitar nije oglasio.

U preostalih nekoliko minuta slična slika na terenu kao i u većem delu meča, pa je Mančester siti rutinski priveo posao kraju u prilično nezanimljivoj i neravnopravnoj borbi.

Doduše, u poslednjim sekundama meča Volf je imao odličnu priliku, bio je to prvi šut Menhengladbaha u okvir gola, ali je Ederson bio koncentrisan i zaustavio je taj udarac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke