Vest Hem može u Ligu šampiona, Totenhem još korak dalje od top 4!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 21.02.2021.
14:55
Izvor: Sportske.net

Novi lud meč.

EPA-EFE/Clive Rose
EPA-EFE/Clive Rose

Povezane vesti

Fudbaleri Vest Hema pobedili su na svom stadionu ekipu Totenhema  rezultatom 2:1 (1:0).

Nakon što su jesenas remizirali 3:3 i to pošto je Totenhem imao 3:0, i danas su veliki rivali odigrali uzbudljiv meč.

Tek što je počeo meč, Vest Hem je poveo. Posle centaršuta sa desne strane, u petom minutu, snalažljivi Antonio je bio na pravom mestu, iz drugog pokušaja je savladao Ljorisa pored uspavanih štopera Totenhema.

Murinjov tim je uzvratio blažom dominacijom, ali do nadoknade nije imao udarac u okvir gola. Hari Kejn je imao dobru priliku, ali je  bio za malo neprecizan u 13. minutu, a još bliži je bio u nadoknadi kada je njegov udarac zaustavio sjajni Fabijanski.

Vest Hem je mogao da duplira vođstvo u 38. minutu kada je posle kornera Douson tukao glavom, ali je Ljoris bio na mestu ovaj put.

Kao što je počelo prvo, isto je bilo i na startu  drugog poluvremena - Murinjo je odmah uveo Bejla i Doertiaj umesto  Lamele i Tangange, ali je u sledećem minutu Džesi Lingard duplirao vođstvo Vest Hema - 2:0.

Totenhem je ponovo morao da krene u ofanzivu, opet je Hari  Kejn bio za malo neprecizan u 59. minutu, a onda je u 64. Bejl proigrao Lukasa Muru iz kornera za 2:1.

Sparsi su preuzeli potpunu inicijativu, Kejn je bio u centru pažnje i u 74. minutu kada je propustio četvrtu priliku na meču.

Sreće nije imao ni Bejl u 80. minutu, kada je Velšanin uhvatio volej, Fabijanski je imao sreće da ostane nesavladan.

Nije bilo promene rezultata, Vest Hem je skočio na čak čevrtu poziciju sa 45 bodova, čak pet više od Liverpula i devet više od Totenhema koji se  danas verovatno  oprostio od plasmana u Ligu šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke