Bledi Junajted se danas nije provukao, Totenhemu zasluženo pripao derbi!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.08.2023.
20:29
Izvor: Sportske.net

Postekoglu nadmudrio Ten Haga.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom stadionu ekipu Mančester junajteda rezultatom 2:0 u drugom kolu Premijer lige. 

Strelac vodećeg gola za Totenhem bio je Sar u 49. minutu, da bi u 83. Dejvis potvrdio pobedu domaće ekipe. 

Ange Postekoglu je izveo najjaču postavu koju ima po odlasku Harija Kejna. U odnosu na prvo kolo, Pedro Poro je zamenio Emersona, a Sar je zadnji vezni umesto Skipa. Rišarlison je predvodio napad, a iza njega Kuluševski, Medison i Son. 

S druge strane, Erik ten Hag je izveo identičan sastav kao u prvom kolu protiv Vulvsa, kada se baš i nisu proslavili, kao ni danas. 

Totenhem je bio konkretniji tim, iako je i Mančester junajted imao svoje prilike. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali jeste šansi, golmani Vikario i Onana imali su po tri intervencije. 

Najbolje šanse imali su Bruno Fernandeš u 36. minutu čiji je udarac glavom završio preko prečke. U 40. minutu Pedro Poro je bio najbliži golu, uhvatio je strašan volej, a prečka je sačuvala Onanu, koji je prethodno sigurno zaustavio pokušaje Kuluševskog. 

Tek što je počelo drugo poluvreme, Totenhem je poveo. Posle akcije po desnoj strani, Kuluševski je poslao povratnu sa desne strane, Lisandro Martinez je loše intervenisao, a Sar naleteo i pogodio za 1:0.

Junajted je odmah uzvratio, u 53. minutu Antoni je lepo gađao, stativa je sačuvala gol Totenhema.

Erik ten Hag je shvatio da nešto mora da menja, pa je u 66. minutu napravio trostruku promenu, ušli su Sančo, Dalo i Eriksen umesto Garnača, Van-Bisake i Antonija, ali je i Postekoglu odmah uzvratio uvođenjem Perišića i Dejvisa umesto Rišarlisona i Udogija čime je pojačao defanzivni blok. 

U 83. minutu Totenhem je postigao i drugi gol, pomalo komičan, Perišić je uputio centaršut po zemlji, Dejvis je krznuo loptu, potom i Lisandro, a Onana nije stigao da reaguje - 2:0.

Junajted u finišu nije uspeo da ugrozi odlično postavljenu odbranu Totenhema, koji je upisao važan trijumf i sada ima četiri boda, a tim iz Mančestera jedan manje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke