Kakav šou Vulvsa, Totenhem primio dva gola u nadoknadi i izgubio!

Autor: Milovan Longinov
subota 11.11.2023.
15:33
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret!

AP Photo/Rui Vieira
AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema izgubili su gostima od ekipe Vulverhemptona rezultatom 2:1 u 12. kolu Premijer lige. 

Vulvsi su do pobede došli nakon neverovatnog preokreta u nadoknadi vremena, golovima Sarabije i Lemine. 

Menadžer Ange Postekoglu je danas prvi put morao da se suoči sa ozbiljnim kadrovskim problemima, pošto su suspedovani Kristijan Romero i Destini Udogi, a povređeni Van de Ven, Rišarlison i Džejms Medison.

Ipak, Totenhem nije mogao bolje da otvori utakmicu, pošto je već u trećem minutu posle akcije po desnoj strani, Brenan Džonson pogodio za 0:1. Kuluševski je odlično proigrao Pedra Pora koji je poslao oštar pas u peterac, a tamo je dočekao Džonson i postigao gol.

Nakon toga, Vulvsi su preuzeli inicijativu, ali su teško dolazili do pravih prilika. Najbolju je imao Kunja u 32. minutu, kada je iskosa sa desne strane gađao dalji ugao, ali je odličan bio Vikario. 

Vulvsi su dodatno dodali gas u drugom poluvremenu, a posle 10 minuta najbolju šansu imao je Hvang koji je neočekivano dobio lotpu na petercu posle kornera, ali je očajno šutirao. 

Probao je O'Nil izmenama da pokuša da dođe do gola, ali ni Doerti i Kalajdžić nisu mnogo pomogli. Totenhem se uglavnom samo branio i napadao iz kontri, gotovo da u nastavku nije nijednom ozbiljnije pripretio golu Vulvsa, osim što je u u finišu posle jedne kontre Lo Selsov udarac zaustavio golman Sa.

I onda, u 90. minutu, usledio je šok, prvi pravi napad po levoj strani, Hvang je proigrao Sarabiju, koji tek što je ušao u igru, primio je loptu i pogodio prvi ugao za 1:1. 

Ni tu nije bio kraj, jer je u šestom minutu nadoknade Lemina doneo preokret. Nakon brzog napada po desnoj strani, Sarabija je sada bio asistent, Lemina je pobegao odbrani Totenhema i savladao Vikarija za 2:1 i eksploziju na tribinama.

Totenhem je sada drugi tabeli sa 26 bodova, koliko ima i Mančester siti koji u nedelju gostuje Čelsiju. Vulvsi su 12. sa 15 bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke