Totenhem "melje", Medison "pleše", Son rešeta, Spursi ne daju čelo tabele!

Autor: Mladen Heleta
petak 27.10.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Fenomenalan fudbal igraju "Pevci".

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema nastavili su svoj impresivni niz u Premijer ligi. Oni su u prvoj utakmici 10. kola pobedili Kristal Palas u gostima rezultatom 2:1, u malom londonskom derbiju.

"Pevcima" je ovo četvrti uzastopni trijumf u ligi, nakon kojeg su se sa 26 bodova učvrstili na čelu tabele.

Kristal Palas je 11. sa 12 bodova na svom kontu.

Prvo poluvreme bilo je apsolutno atipično za ovosezonski Totenhem.

Lider prvenstva nije uputio nijedan udarac u okvir gola domaćih, dok je Kristal Palas dva puta opasno zapretio u uvodnih deset minuta, a u oba navrata je Vikario dobro intervenisao.

U nastavku je gost ubacio u veću brzinu, došao je do svoje, sada već prepoznatljive igre pod menadžerom Postekogluom, pa su stvari brzo došle na svoje mesto.

Prvi pogodak u mreži Palasa viđen je u 53. minutu. Kombinovali su po desnoj strani Pedro Poro i Sar, Senegalac je doturio loptu do Medisona u kaznenom prostoru, ovaj je poslao jak i oštar pas u petarac, a tamo je Vord loše intevenisao i postigao autogol, za 0:1.

Rišarlison je u 64. minutu ustupio svoje mesto na terenu Brenanu Džonsonu, a Velšanin je bio veoma bitan akter kod drugog gola 120 sekundi kasnije.

Džonson je u poslednjem momentu spasio loptu da ne ode u aut, uposlio je Medisona i nastavio da trči, impresivni engleski "paker" se poigrao sa dvojicom čuvara, ispoštovao je upornog Džonsona, dao mu sjajan pas, a ovaj je nesebično odložio za usamljenog Sona, koji je sa šest metara od gola lako matirao golmana Džonstona, za 0:2. Bio je to sedmi pogodak Korejca u Premijer ligi.

Konačan rezultat postavio je Džordan Aju u 94. minutu, kada je lepim udarcem savladao Vikarija, posle kiksa Pedra Pora.

Ovaj gol je bio jako sumnjiv, Aju je loptu primio rukom, ali su u VAR sobi odlučili da ga priznaju.

Trajao je ovaj meč više od 100 minuta, domaćin je imao jednu ozbiljnu šansu da dođe do boda, ali se Pedro Poro iskupio i spasio je svom timu pobedu koju je apsolutno zaslužio.

 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke