Totenhem postaje novi Pari Sen Žermen?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 09.01.2023.
07:46
Izvor: Sportske.net

Hoćemo li videti senzacionalan rasplet?

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Izgleda da se i država Katar kreće ka Premijer Ligi. Nakom što su Saudijci kupili Njukasl, a Mančester Junajted i Liverpul traže kupce (pominju se takođe arapske države, ili neki drugi kupci iz Azije), Doha ne želi da zaostane.

Naser Al-Kelaifi koji je i direktor QSI, investicione grupe iz Katara koja je pod direktnom kontrolom države se sastao sa Danijelom Livijem, predsednikom Totenhema.

Katar ima plan da krene putem Abu Dabija, odnosno "Siti Sport Grupe" koja u svojim redovima ima desetak klubova, pomenimo samo Njujork i Melburn Siti, Jokohama Marinose, Đironu, Palermo...

Sa druge strane jedine akcije koje QSI, osim Pari Sen Žermena ima su u Bragi, pa je za očekivati da kupe još nekoliko klubova, tačnije ostvare kontrolni paket akcija. Ono što bi moglo da bude zanimljivo za Totenhem je prodaja dela kluba Dohi, čime bi se ojačale finansije i klub iz severnog Londona bio u prilici da se bori za trofeje. Poslednji su osvojili pre 15 godina i to Liga kup.

Jasno da je PL bez premca i da će Katar zagristi kako bi ušao u takmičenje, Totenhem se čini kao idealan partner, sa novim stadionom, tradicijom, ali i mogućnošću da se odmah uključi u borbu za velike stvari.

Profesionalni fudbal očigledno sve više predstavlja pozornicu odmeravanja moći arapskih naftnih država i praktično sredstvo za kupovinu "meke moći" u međunarodnim odnosima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke