Totenhem preokrenuo u Njukaslu, Kejn proradio, ali to je sve nevažno - Život je spašen!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 17.10.2021.
19:48
Izvor: Sportske.net

Utakmica o kojoj će se pričati najmanje zbog fudbala.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema pobedili su u gostima ekipu Njukasla rezultatom 3:2 (3:1) u osmom kolu Premijer lige.

Njukasl je poveo golom Kaluma Vilsona već u drugom minutu, ali je Totenhem do kraja poluvremena uspeo da preokrene preko Ndombelea, Kejna i Sona.

Ipak, rezultat je na ovoj utakmici bio u drugom planu, pošto je duel obeležio jedan neobičan slučaj u finišu prvog poluvremena. Serhio Regilon je primetio da nešto nije u redu, pritrčao je sudiji, usledila je brza reakcija lekarskog tima i navijač je brzo hospitolizovan i u stabilnom je stanju.

Što se same utakmice tiče, bilo je vrlo uzbudljivo, Vilson je već u drugom minutu glavom sa pet metara pogodio za 1:0. 

Ipak, Ndombele je u 17. minutu iskoristio povratnu Regilona i pogodio za 1:1. Pet minuta kasnije, konačno je proradio i Hari Kejn koji je izbegao ofsajd poziciju i lobovao golmana za 1:2. 


Nakon toga, u finišu je usledio pomeuti višeminutni prekid, a nakon njega, Totenhem je izveo lepu akciju i u nadoknadi je Kejn kao na tacni proigrao Sona za 1:3. 

Njukasl je u drugom poluvremenu pokušao da se vrati u meč, ali je sve palo u vodu kada je Šelvi u razmaku od pet minuta, u 78. i 83. minutu zaradio dva žuta kartona i ostavio domaći tim sa igračem manje. I sa igračem manje, Njukasl je uz dosta sreće uspeo da smanji na 2:3, Erik Dajer je nespretnom intervencijom savladao Ljorisa u 89. minutu. 

Njukasl ipak nije imao snage da dođe do velikog boda, Totenhem je ovim trijumfom preskočio Mančester Junajted i sada zauzima petu poziciju sa 15 bodova, koliko ima i Brajton. 

Njukasl je ostao u zoni ispadanja sa samo tri osvojena boda, pa je izvesno da će novi vlasnici kluba uskoro smeniti Stiva Brusa. 

Ipak, kao što rekosmo, najvažnije sa današnje utakmice jeste da su reakcije fudbalera, Regilona pa i Erika Dajera verovatno spasili život...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke