Totenhem se probudio, i to kako! Ings spasio Vilu, Vest Hemu bod u Lidsu

Autor: Sportske Net
sreda 04.01.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva noć na Ostrvu.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

U poslednje tri utakmice današnjeg rasporeda 19. kola Premijer lige slavio je Totenhem, dok su Vulverhempton i Aston Vila, odnosno Lids i Vest Hem remizirali. 

Vulvsi i Vila odigrali su 1:1 na Vila parku. Vukovi su poveli i imali prednost gotovo do kraja meča. U prvom poluvremenu bili su konkretniji, a svoju šansu su iskoristili već u 12. minutu Danijel Podens je primio loptu u kaznenom prostoru, proigrao odbranu domaćih i pucao u dalji ugao. U nastavku Traore je bio u prilici da duplira vodstvo, ali je lopta završila iznad prečke. Mogla je Vila preko Avgustinsona do izjednačenja, međutim izblokiran je.

Ipak, domaći su postigli gol u 78. minutu. Mings je poslao loptu Daniju Ingsu koji je šutirao u donji levi ugao za izjednačenje i konačan rezultat.

Totenhem je ubedljivo nadigrao Kristal Palas 4:0, posle dve blede partije prethodna dva kola. Prvo poluvreme je završeno bez golova, iako je Palas bio prilično konkurentan, sa čak devet šuteva ka golu protivnika, od toga dva u okvir, nisu uspeli da pvoedu. U nastavku je usledila rapsodija Konteovog tima. 

Prvo je Kejn na asistenciju Perišića postigao gol u 48. minutu za 1:0, a svega pet minuta kasnije ponovo je bio na pravom mestu u šesnaestercu protivnika iduplirao je vodstvo

Odbrana domaćih totalno se raspala, a novi gol usledio je u 68. minutu, a strelac je bio Doerti. Son je potvrdio konačan rezultat, kada je poslao loptu sa ivice kaznenog prostora u gol Kristal Palasa. 

Lids i Vest Hem odigrali su 2:2. Ceo meč bio je prilično neizvestan, a takvo je bilo i prvo poluvreme, Lids je poveo u 27 minutu , međutim na samom isteku poluvremena dosuđen je penal gostima, a Paketa ga je lako realizovao. U nastavku Skamaka je odmah po izlasku na teren zabio za preokret i vodsto ,,čekićara", ali nije sreća dugo trajala,pošto je Rodrigo uspeo da izjednači posle asistencije Harisona i tako postavi konačan rezultat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke