Toti odgovara Ibru od fudbala, ubedljiviji je nego ikad!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 14.04.2022.
10:40
Izvor: Sportske.net

Da li će ga Zlatan poslušati?

EPA/CLAUDIO PERI
EPA/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Krajem maja će proći ravno pola decenije kako je legendarni kapiten Rome Frančesko Toti završio karijeru, a sa distance od pet godina priseća se koliko mu je teško pala sezona 2016/2017, poslednja u njegovoj karijeri.

Toti je u 41. godini završio karijeru, baš u periodu života kroz koji prolazi legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović, koji uprkos tome što mu ugovor sa Milanom ističe 30. juna, želi da nastavi sa fudbalom.

Iako i dalje važi za velikog majstora, popularni Ibra je zbog povreda sve ređe na terenu, a sa tim u vezi na naslovnoj strani "Gazete delo Sport", Toti se prisetio da poslednju godinu u karijeri ne bi poželeo ni najgorem neprijatelju.

"Prošlo je pet godina, ali se sećam svakog osećaja i gledajući Ibru proživljavam te trenutke, bez obzira na to što je moja situacija bila nešto drugačija od njegove. Nisam imao neke posebne povrede, osećao sam da mogu da dam svoj doprinos, ali sam brzo gurnut u stranu. Bez obzira na to da li bih igrao tri, pet ili 10 minuta, brzo bih klonuo. Poslednju godinu ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju", rekao je Toti za najpoznatniji italijanski sportski list.

Podsetio se koliko je to bilo iscrpljujuće i naglasio da je jako nezgodno kada nakon igranja u kontiuenitetu tokom cele karijere, fudbaler dođe u situaciju na se navikava na malu minutažu u određenom životnom dobu.

"Ne date svom telu da se odmori, nego ga rđate", zaključio je Toti.

Ibrahimović je ove sezone na terenu proveo 23 utakmice i postigao osam golova, a ove sezone je zbog povreda propustio 12 prvenstvenih mečeva, računajući i poslednju proteklog vikenda protiv Torina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke