Tragičar Kupa afričkih nacija preporodio Marsej - I to je dokaz koliko je Gatuzo očajan

Autor: Nemanja Janošev
subota 02.03.2024.
23:01
Izvor: Sportske.net

Marsej se razgoropadio od dolaska Gasea.

Olympique de Marseille
Olympique de Marseille

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpik Marseja ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju u Klermonu pošto su slavili 1:5 (0:1) u 24. kolu Lige 1.

Otišao je Đenaro Gatuzo posle očajnog perioda u Olimpiku iz Marseja. Pokazao da, za sada, nije trener za klubove renomea tima sa "Velodroma" i to potvrđuje ono što Žan-Luj Gase čini istom ekipom u poslednje tri utakmice.

Marsej se mučio da stvara šanse dok je na klupi bio Gatuzo. O golovima da ne pričamo, ali sada realizacija više nije problem. Na tri duela u svim takmičenjima od dolaska Gasea, ostvarili su tri pobede, postigli 12 pogodaka i primili tri.

Sve to sa čovekom koji, očigledno, nije uspeo da pronađe hemiju u selekciji Obale Slonovače budući da je otpušten nakon završetka grupne faze minulog Kupa afričkih nacija koji je upravo kasnije i osvojila ta zemlja sa njegovim pomoćnikom na klupi.

Marsej je poveo preko Endiaja u 23. minutu, bili su značajno bolji u tom periodu igre, da bi potom Klermon zaigrao ofanzivnije i nakon gluposti Merlana izjednačili preko Butobe u 54. minutu. I tada je gost stao, Klermon je izgledao kao tim koji bi mogao biti bliži golu, ali sve je promenio Pjer-Emerik Obamejang novim golom. Pridružili su mu se Džonatan Klos fenomenalnim golom kada se ubacio iz drugog plana, a zatim i Luis Enrike kada je pogodio iz kontre i Mumbanja sa distance u prvom minutu nadoknade za konačnih 1:5.

Marsej je 6. sa 36 bodova i utakmicom više od sedmoplasiranog Lansa. Klermon je poslednjeplasirani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke