Traje agonija u Bosni i Hercegovini, bez selektora zbog nacionalnih podela?

Autor: Beta Beta
Monday 04.01.2021
23:56
Izvor: Beta

Fudbalska reprezentacija BiH nije danas dobila novog selektora zbog nacionalnih podela u Izvršnom odboru te organizacije, preneli su mediji u toj zemlji.

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Povezane vesti

Kako se navodi, članovi Izvršnog odbora sukobili su se oko dvojice kandidata, Ivajla Peteva iz Bugarske i bivšeg kapitena reprezentacije BiH Sergeja Barbareza.

Peteva podržavaju srspki i hrvatski članovi Izvršnog odbora, a za Barbareza su bošnjački.

Sednica na kojoj je bila potrebna dvotrećinska većina od 15 prekinuta je jer su bošnjački članovi sa aktuelnim predsednikom Saveza Elvedinom Begićem nisu hteli da učestvuju u radu stručne komisije koji je trebalo da predloži kandidata.

Komisija je pre sednice Izvršnog odbora jednoglasno, ali bez glasova bošnjačkih članova, izabrala Peteva kao kandidata koji je predložen.

Nova sednica Izvršnog odbora trebalo bi da bude održana u utorak, ali neće biti potrebna dvotrećinska većina, već polovina plus jedan glas.

Po poslednjoj promeni statuta, najmanje jedan glas mora da bude od predstavnika iz Republike Srpske, dva iz Fudbalskog saveza Federacije BiH (po jedan od predstavnika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti).

baner

Veoma je moguće da ni u utorak ne bude izabran naslednik Dušana Bajevića na mestu selektora reprezentacije BiH.

Predstavnik Republike Srpske u Izvršnom odboru Vico Zeljković optužio je aktuelnog prvog čoveka Elvedina Begiće za smišljene opstrukcije po nacionalnoj osnovi.

"Situacija je katastrofalna. Aktuelni predsednik Saveza je kriv za propast današnje sednice, jer nije želeo da selektor bude izabran. Begić je telefonski održao sastanak sa bošnjačkim članovima i rekao im da nije u interesu Bošnjaka da Petev bude izabran za selektora", kazao je Zeljković.

Begić je rekao da i na prošloj sednici Komisije, kad su dobili odvojene izveštaje članova Stručne komisije Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića, rekao da ne može podržati nijedan Misimovićev predlog.

"Ne mogu opet podržati nekoga ko laže i ko će opet posle nekog vremena reći da se ništa nije pitao", rekao je Begić, prenela je Hina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
OGLoc
Tuesday, 05.01.2021
10:45

Dok su ovakvi nacionalisti na funkcijama, bjezati sto dalje od BiH!

avatar
Benz9
Tuesday, 05.01.2021
08:32

Opet se vraćamo u period Pašalića, Čolakovića i kompanije...