Treba li Kuman da brine za posao? Poznati naredni Ćavijevi koraci

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 05.05.2021.
08:40
Izvor: Sportske.net

Ugovor je na stolu.

screenshot: Youtube.com
screenshot: Youtube.com

Povezane vesti

Legendarni fudbaler Barselone Ćavi Ernandez, koji poslednjih godina povremeno figurira za klupu katalonskog kluba, potpisaće do kraja nedelje novi dvogodišnji ugovor sa katarsim Al Sadom.

Ono što je jako važno za navijače Barselone predstavlja činjenica da će Ćavi u ugovoru imati klauzulu prema kojoj će do leta 2023. godine moći da napusti klub.

Kako prenosi španski AS, Ćavi je želeo jednogodišnji ugovor sa Al Sadom, ali je klub ih Dohe rešio da ga zadrži i posle Svetskog prvenstva u Kataru naredne godine želeći da on bude jedan od ambasadora turnira.

Ćavi je u drugoj sezoni u klubu gde je završio karijeru dominantan u nacionalnom prvenstvu, ali je atmosferu u Al Sadu uzdrmala eliminacija iz Azijske Lige šampiona.

To znači da bar za sada aktuelni trener vicešampiona Španije Ronald Kuman ne mora da brine za posao, premda je Ćavi važio za kandidata za preuzimanje kluba tokom preizbornih obećanja aktuelnog predsednika Đoa na Laporte.

Barselona je u debitantskoj Kumanovoj sezoni osvojila Kup kralja, ali je eliminisana već na startu nokaut faze Lige šampiona.

Do kraja sezone joj predstoji trka za šampiona Španije, a minule nedelje je propustila priliku da pobedom nad Grandom sa liderske pozicije dočeka derbi protiv madridskog Atletika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke