Trebalo je da bude derbi, ali... Sevilja bez trunke šanse, Barsa na +8!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 05.02.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Barsa na 8 bodova viška u odnosu na Real Madrid.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Pobeda ekipe Barselone u okviru 20. kola španske Primere, bilo je rutinskih 3:0 (0:0) protiv Sevilje, pa je sada Ćavijev tim na osam bodova viška u odnosu na prvog pratioca na tabeli, Real Madrid koji je danas izgubio od Majorke.

Početak utakmice je obeležio, između ostalih, i Nemanja Gudelj koji je imao nekoliko sjajnih intervencija, ali je Barsa bila ta koja je dominirala na terenu, čini se da je samo izostajao završni pas i bolja realizacija. 

U 26. minutu dobar udarac Levandovskog sa oko 20 metara kada je Bono fenomenalno odreagovao i odbranio udarac krajnjim naporom, a ni posle toga se nije trgla Sevilja, Barsa je nastavila sa napadima, malo je falilo i da Gudelj postigne autogol...

Ređale su se šanse pred golom Bona, a onda se konačno i tresla mreža. 

Igrao se 58. minut kada je Alba doveo domaćina u prednost, kombinovao je sa Kesijem, fudbaler iz Obale Slonovače mu je ostavio idealnu loptu koju je levi bek uspeo da pošalje u malu mrežu. 

U 70. minutu sjajna akcija Barselone, dubinska lopta na desnu stranu gde je bio Rafinja, on je tražio Levandovskog ili Gavija, na kraju lopta stiže do drugopomenutog koji sa samo par metara šalje loptu u praznu mrežu za 2:0.

Sve dileme rešene su devet minuta kasnije. 

Kružila je Barselona oko gola Sevilje, taman kada su mislili gosti da je opasnost otklonjena, stiže lopta do leve strane gde je bio odlični Alba danas, poslao je veoma upotrebljivu loptu za Rafinju koji zakucava za konačnih 3:0. 

Ovo je bio deseti meč Barse kod kuće, do sada nisu primili gol iz igre (primili su svega jedan i to iz penala od Hoselua). 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke