Trener Hajduka posle novog poraza: ''Stavite mu*a na sto, trenirajte kao psi!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.10.2023.
22:25
Izvor: Sportske.net

Mogli su Splićani na vrh tabele, ali propustili su priliku.

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Povezane vesti

Posle jučerašnjeg poraza Dinama od Gorice, večeras je u okviru 12. kola šampionata Hrvatske poražen i splitski Hajduk, i to na svom ''Poljudu'' od ekipe Osijeka rezultatom 2:0.

Zanimljivo, Dinamo i Hajduk su jedine ekipe koje su u ovom kolu poražene, sve ostale utakmice završene su nerešenim rezultatima. Remizirala je i vodeća Rijeka na gostovanju ekipi Istre (1:1), pa sada na vrhu tabele Riječani imaju 23 boda, ispred Hajduka sa 21, Dinama i Gorice sa po 19, Osijeka sa 18 bodova...

Pobedu Osijeka u Splitu najavio je Brlek, svojim golom na početku drugog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Lučić, svojim autogolom u 74. minutu meča.

Posle meča, trener Hajduka Ivan Leko je poručio da ne razmišlja o odlasku iz Hajduka posle drugog uzastopnog poraza u poslednja dva kola.

"Jasno je da su ljudi nezadovoljni, ali sigurno nije niko više razočaran nego ja. Puno smo hteli, ali kada izgubiš 0:2, treba čestitati protivniku. Rezultat je bolan, situacija isto tako. Imali smo devet pobeda zaredom, sve je bila pesma, dobijali derbije.

Sada je drama... U sportu najviše učiš iz problema. Progutaj gorku pilulu, budi tu, prihvati kritiku i od sutra napravi sve da se digneš za iduću utakmicu. Znam kako se osećam. Najlakše se predati i reći 'ajde vozi'. Došao sam ovde iz ogromne emocije... Bio bih sam sebi smešan da odem. Ja sam samo trener. Nemam pojma što će biti sutra, za pet dana, mesec dana ili pet godina. 

Moramo ćutati i raditi. Svi znamo težinu dresa, budi frajer, stavi mu*a na sto. Treba ustati u šest ujutro i trenirati kao pas do šest popodne", izjavio je Leko na konferenciji za medije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke