"Samotnjaci" - Sad kad je saga "Embape" gotova, leto čekamo zbog njih!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 21.02.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Brdo slobodnih agenata i kvalitetnih trenera.

PA-EFE/PETER POWELL
PA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Ako su najčešće igrači ti čiji prelasci iz jednog kluba u drugi izazivaju najviše pažnje, onda bi naredno leto moglo da poremeti taj odnos, posebno sada kada znamo da će Kilijan Embape potpisati za Real Madrid.

To će ujedno biti i najveći letnji transfer, ukoliko se ne dogodi neka neočekivana bomba, što nije isključeno. Ali, u poslednje vreme, tačnije, otkako je Jirgen Klop saopštio da će napustiti klupu Liverpula (op.aut. izostavljen sa liste jer pauzira godinu dana), a za njim i Ćavi Ernandez, nekako je započeta serija spekulacija oko toga gde će koji trener završiti.

Pre toga je i Žoze Murinjo oslobođen svojih dužnosti u Romi, pa je i on slobodan u izboru nove sredine. Od danas je jasno da će novi posao tražiti i Tomas Tuhel, pa nas čeka i te kako zanimljiv period. 

Iz tog razloga, smo izdvojili poneka imena koja bi trebalo da budu interesantna tokom proleća i leta budući da su bez angažmana. Dugo se čeka povratak Zinedina Zidana koji je priželjkivao klupu reprezentacije Francuske, ali mu se ta želja nije obistinila, pa bi mogao da usledi njegov novi korak od sezone koja dolazi. Svakako da je tu i Antonio Konte i izveštaji iz inostranstva govore da je spreman da se ponovo uhvati u koštac sa fudbalskim izazovima.

Za našu javnost svakako će biti zanimljivo videti gde će Veljko Paunović, Ivan Jovanović, Aleksandar Stanojević, Slaviša Jokanović, pa i Barak Bahar kojeg Crvena zvezda isplaćuje sve dok ne nađe novi posao. To su sve slobodni agenti, a definitivno se ne isključuje mogućnost da pojedini klubovi plate obeštećenje za određenog trenera koji je pod ugovorom sa drugom organizacijom kao što bi to bio slučaj sa, recimo, Robertom de Zerbijem koji je prilično tražen, ali i Ćabijem Alonsom za čije se usluge posebno interesuju Liverpul i Bajern.

Frenk Lampard, Grem Poter, Antonio Konte, Zinedin Zidan, Tomas Tuhel, Hansi Flik, Rudi Garsija, Ćavi Ernandez Valter Macari, Đulen Lopetegi, Filipo Inzagi, Đenaro Gatuzo, Kristof Galtje, Sem Olerdajs, Žoze Murinjo, Ralf Hazenhitl, Džesi Marš,  Bruno Ženesio, Igor Tudor, Joakim Lev, Lusijen Favr, Rud van Nisterloj, Loran Blan, Horhe Sampaoli, Skot Parker, Đovani van Bronkhorst, Slaviša Jokanović, Ivan Jovanović, Barak Bahar, Aleksandar Stanojević, Veljko Paunović...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke