Trenerska bomba Premijer lige - Ernesto Valverde na "najvrelijoj" klupi Ostrva?!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.06.2021.
09:10
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Barselone danas je "vruća" tema.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbalski klub Totenhem razmatra da za novog menadžera postavi - Ernesta Valverdea. 

Ovu vest plasirao je najpouzdaniji Fabricio Romano, koji je i među prvima preneo da su propali pregovori Totenhema i sa Paulom Fonsekom i Đenarom Gatuzom. 

On sada otkriva da je Valverde ušao u fokus Danijela Levija, ali da dogovor još uvek nije postignut.

Valverde je, ako pogledamo iz ove perspektive, uradio ogromne stvari u Barseloni. Osvojio je dve vezane titule i to protiv Zidanovog Reala, osvojio je i Kup kralja, ali mu navijači nikada nisu oprostili šamare u Ligi šampiona od Rome (3:0) i Liverpula (4:0). 

Nakon njega, došli su Kike Setijen pa Ronald Kuman, i Barsa je posle Valverdea osvojila samo Kup kralja u aprilu mesecu. Dakle, samo jedan trofej u dve godine.

Valverde je bez posla od januara 2019. kada je napustio Barselonu i sada ima ponudu Totenhema.

On nema nikakvo iskustvo u Premijer ligi, pošto je pre Barselone, napravio istorijski rezultat sa Atletik Bilbaom osvojivši Superkup Španije. Prethodno je osvajao titule sa Olimpijakosom, vodio je Viljareal i Valensiju, a legenda je bio i u Espanjolu koga je vodio do neverovatnog uspeha i finala Kupa UEFA 2007. godine.  

Valverde je trener  pragmatik, prilagođava se onim što ima i ne voli mnogo da improvizuje i da filozofira. Oslanjao se na Lea Mesija, ali je znao kako da izvuče maksimum u tandemu sa Luisom Suarezom, zbog čega je, kasnije će se ispostaviti, Barsa bila najbolja u njegovoj formaciji 4-4-2, što niko do i posle njega nije igrao.

Tako nešto će biti potrebno i Totenhemu, a naročito ako ode Hari Kejn. Vruća Totenhema će biti posebno vruća i najnezahvalnija, posle Poketina i Murinja, i ako ode Kejn, klub će se vratiti nekoliko stepenika unazad. 

Da li je Ernesto Valverde pravo rešenje? 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke