Trenerska bombica koju morate ispratiti - Ajaks dogovorio novog stratega!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.05.2024.
09:31
Izvor: Sportske.net

Ovo je vrlo zanimljivo ime koje vredi ispratiti.

OGC Nice
OGC Nice

Povezane vesti

Fudbalski klub Ajaks pronašao je novog trenera koji će zameniti Džona van't Šipa.

Uspeli su "kopljanici" da spasu sezonu i izbore kvalifikacije za Ligu Evrope što se i dalje smatra velikim neuspehom, ali kako je bilo veoma mračno na "Johan Krojf areni" tokom zimskog perioda, dobro je i ispalo.

Sada se priprema rekonstrukcija ekipe i početak nove ere, a nju će predvoditi jedan od najmlađih trenera među najjačim evropskim ligama. U pitanju je Frančesko Farioli sa kojim je dogovorena trogodišnja saradnja.

Farioli je sa Nicom ove sezone napravio izuzetne rezultate i dugo su bili u poziciji da se plasiraju u Ligu šampiona, da bi znatno pokvarili svoju formu u poslednjih nekoliko meseci i izborili Ligu Evrope. Njegov tim je igrao čvrste mečeve, sa malo golova, ali je znao kako da slomi svoje rivale.

Italijan nije bio prvi izbor jer je Ajaks želeo da vrati Erika ten Haga, a potom su ispitivali i mogućnost angažovanja Grejema Potera. Međutim, kako njih dvojica nisu bili zainteresovani, izbor je pao na Fariolija kojeg još samo dogovor između dva kluba u vezi sa obeštećenjem deli do potpisa sa holandskim velikanom.

Farioli ima 35 godina i dosadašnje seniorsko iskustvo je, osim Nice, gradio u Karagumruku i Alanjasporu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke