Tri dana do finala Lige šampiona, kapiten Liverpula o Zvezdi, ali i Klopovom govoru pred Barselonu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.05.2019.
11:23
Izvor: Sportske.net

Poraz koji će, očigledno, dugo pamtiti, bez obzira što ''Redse'' nije skupo koštao.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbalska javnost širom Evrope ovih dana željno iščekuje finale Lige šampiona, duel između Liverpula i Totenhema, zakazan za subotu u Madridu, a tri dana uoči ovog susreta, kapiten Liverpula Džordan Henderson je u razgovoru za ''Dejli Mejl'' napravio osvrt na proteklih godinu dana, od prošlogodišnjeg poraza od Reala u finalu LŠ (1:3), do danas.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste njegov komentar na utakmice protiv Napolija i Crvene zvezde jesenas u grupnoj fazi Lige šampiona. U obe su ''Redsi'' doživeli poraze, ali ih to ipak nije koštalo plasmana u nokaut fazu takmičenja.

''To su naše dve najgore partije u sezoni! Nije bilo intenziteta, ritma, ma ništa nije valjalo.

I kada me ljudi pitaju kakav je Jirgen Klop u takvim okolnostima, verovatno očekuju da im kažem da vrišti i da poludi, ali to nije slučaj. Radije sačeka dan ili dva, pogleda snimak utakmice i onda nam kaže poentu bez previše emocija.

Da budemo realni, ni u jednoj od tih utakmica na gostovanjima nismo bili dovoljno dobri, bili smo ispod sopstvenih standarda. Nije bilo intenziteta, ritma, stvarno smo bili loši. Meč u Beogradu je bio baš težak udarac'', objašnjava Henderson.

Ipak, ono što je najsvežije, jeste Liverpulov čudesni preokret protiv Barselone u polufinalu Lige šampiona.

''Klopov govor tog jutra je promenio sve! Imali smo sastanak u hotelu i ona nam je tada rekao: 'Ono što mi večeras treba da uradimo je možda nemoguće, ali pošto ste to vi, postoji šansa.

Čitavog tog dana sam razmišljao: 'Enfild, publika... rani gol, možda...?'''

I, čudo se dogodilo, pa ćemo Liverpul i ove godine gledati u finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC 19-ta
Wednesday, 29.05.2019
12:27

Engleze mogu da nadigraju, da ih namuce sa loptom na zemlji, da ih izlude tehnikom, da ih dobiju srecnim golovima, da ih iznerviraju da dobiju kartone... ali da ih neko pretrči, i to tim iz srpske lige... 10 km je prosjecno jedan igrac na terenu, to je kao da je zvezda imala igraca vise cijelu tekmu a englezi po tome poznati... Bilo je sto je bilo, zvezda je dobila mec i svaka cast na tome, ne mora ni da zna da je protivnik spustio gas, ali evo, razmislite o tome da zvezda trci vise od ovog liverpool-a, meni je to smijesno.

avatar
_mladen_
Wednesday, 29.05.2019
16:31

Znas ono i corava koka ubode po neko zrno. Tako je Zvezda dobila Liverpul, koji nisu imali volju da igraju tu utakmicu. Zvezda iskoristila priliku, ali mozda je to cak bilo dobro napomena za Liverpul.

avatar
LFC 19-ta
Thursday, 30.05.2019
08:29

Ni jedan navijac zvezde nije rekao "srecno smo dobili, da smo igrali jos 10 tekmi sa Liverom, svih 10 bi izgubili". Zvezdasi se ponasaju kao da su bolji od Livera. I ja im evo kazem, jeste. Treba tako, samo klimat glavom. Najveca je nepravda sto Zvezda nije prosla grupu LŠ, i to kao prva :)