Tri lica za jednog špica Junajteda! Kejn mora da izvede očajnički potez, pet potencijalnih pojaćanja?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 22.06.2023.
07:58
Izvor: Sportske.net

Hoće li Hari uteći iz Totenhema i ko su mete kluba?

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Hari Kejn očajnički želi da napusti Totenhem i to nije tajna. Nije ni da Livi ne želi da spusti cenu za kapitena koji po njemu vredi više od 100 miliona evra, iako mu ugovor ističe narednog leta.

Mančester Junajted i Real su u trci, ali Madriđanima ne pada na pamet da plate ni blizu novca koliko traže "Pevci" dok "Đavoli" žele da Kejn zvanično uputi zahtev za transfer. U Engleskoj se ovo posmatra kao poslednja mera za svakog igrača, a kada to učini, on se odriče dela obeštećenja koje bi trebalo da mu pripadne prilikom potpisa.

Zapetljana stvar, tek fudbaleri se retko odlučuju na ovaj korak, a ako bi Kejn na ovaj način pritiskao klub teško da bi nešto dobio, rizikuje status klupske legende koji mu je jako bitan.

Pa, koliko je Junajted spreman da plati?

Prema nekim informacijama oko 80 miliona funti sa bonusima, ali osim što ne želi da proda po toj ceni, Livi ne želi da Kejn ode u bilo koji PL klub. On bi radije da ga proda Realu ili eventualno Parižanima, oba kluba traže centralnog napadača.

Ali, ni Junajted ne želi mnogo da čeka, ako ne bude brzog razrešenja situacije oko Kejna, napašće Rasmusa Hjulanda, Danca koji je eksplodirao u Atalanti. Ipak, "Dea" traži blizu 100 miliona evra za svoj biser, a na sličnu sumu se procenjuje Kolo Muani, sjajni napadač Ajntrahta, koga žele i Bajern i Pari Sen Žermen. 

Inače, da ne zaboravi Hjuland je promenio nedavno menadžera i sada mladog golgetera zastupa ista agencija kao menadžera Junajted Ten Haga, što je izazvalo lavinu spekulacija. 

Od pojačanja u ostalim linijama tima pominju se defanzivni Timber iz Ajaksa i Aksel Disasi, štoper Monaka, Deklan Rajs je velika želja, kao i Mejson Maunt, a navodno je razgovarano i sa majkom Adrijena Rabioa, Veronikom, oko transfera ovog slobodnog agenta koji je bio na meti i prošlog leta.

Sve u svemu, posle povratka u Ligu šampiona, osvojenog liga kupa, procena je da bi korak ka borbi za titulu bio napravljen angažovanjem četiri ili pet novih igrača. U pozadini se odvija saga oko prodaje, videćemo šta će na kraju biti od svega, ko će biti gazde Junajteda, ali i kakav će tim imati Ten Hag na raspolaganju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke