Tri penala za Real u Vigu, dva dovoljna za Benzemu i pobedu nad Seltom!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 02.04.2022.
20:23
Izvor: Sportske.net

Benzema 2/3 sa "bele tačke".

EPA-EFE/Lavandeira Jr
EPA-EFE/Lavandeira Jr

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida slavili su na gostovanju protiv Selte u Vigu 2:1 zahvaljujući dva gola Karima Benzeme sa penala od tri koji je sudija svirao za kraljevski klub ovog popodneva na "Balaidosu".

Real je prvu ozbiljniju priliku na meču imao u devetom minutu kada je glavom pokušao Benzema, ali je njegov udarac iz nezgodne pozicije završio pored gola.

Ovaj pokušaj iskusnog francuskog napadača došao je nakon nešto hrabrije igre Selte i udarca Aspasa, koji je takođe završio pored gola.

U 14. minutu šutirao je Denis Suarez, ali je njegov udarac išao bliže sredini gola i golmanu kalibra Tiba Kurtoe nije bilo teško da loptu izbaci u korner.

U trenucima stihijskih napada Selte, sudija je prekršaj Nolita nad Ederom Militaom okarakterisao kao penal i u 19. minutu loptu je uzeo Benzema i sa penala rutinski doneo vođstvo gostima iz Madrida.

U 23. minutu odlično je šutirao Aspas iz slobodnog udarca, ali je Kurtoa ponovo fenomenalno reagovao.

U 39. minutu Selta je došla do pogotka posle šuta Tijaga Galjarda. Bio je to odmeren udarac glavom koji se odbio od stative i na čudan način završio iza gol-linije.

Na putu ka mreži niko nije dodirnuo loptu, ali je VAR proveravan jer je Aspas omeo Davida Alabu da interveniše i izbaci loptu sa gol-aut linije, a video tehnologija je poništila gol jer je upravo Aspas bio u ofsajdu nakon udaca Galjarda.

Seltu to nije sprečilo da do kraja poluvremena nastavi da atakuje ka golu Kurtoe, ali su prvotimci kraljevskog kluba izdržali i na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

U 52. minutu Nolito je doneo izjednačenje Selti nakon što je sam kao duh ispratio odličnu akciju domaćih i rutinski savladao Kurtou. Veliki doprinos golu dao je Galan, koji je sjajnim centaršutom uposlio Nolita.

Uzvratio je na suprtonoj strani Militao, čiji šut je završio u korneru, ali sudija je to prevideo, pa je Selta dobila napad.

U 63. minutu sviran je novi penal za kraljevski klub nakon što je Luka Modrić majstorski uposlio Roriga, a Brazilac veštim potezom iznudio faul Murilja i Benzema je minut kasnije ponovo uzeo loptu u ruke.

Francuz ovaj put nije bio precizan, pa je ostalo 1:1. Golman Selte ga je rutinski pročitao i Realu je ostalo manje od pola sata da dođe do prednosti.

U 68. minutu sviran je novi penal za Real nakon starta nad Mendijem. Loptu je ponovo uzeo Benzema, ponovo je šutirao u istu stranu i ovaj put pogodio za vođstvo Reala od 2:1.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata pa je Real otišao na plus 12 u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, a upravo će toliko bežati Barseloni u slučaju da katalonski klub slavi u sutrašnjem derbiju.

Selta je nakon trećeg uzastopnog meča bez trijumfa ostala na sredini tabele bez tendencije ka vrhu ili dnu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke