Trijumf Benfike za nastavak maksimalnog niza!

Autor: Nemanja Veljković
utorak 30.08.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net

Posle četiri kola Benfika ima maksimalan učinak.

Epa/Mario Cruz
Epa/Mario Cruz

Povezane vesti

Fudbaleri Benfike savladali su Pakoš Fereiru na svom terenu sa 3:2 u poslednjem meču 4. kola portugalske lige, čime su zadržali maksimalan učinak na startu šampionata.

Pre ovog meča ''orlovi'' su važili za izrazitog favorita što su rezultatom i opravdali, ali na terenu nisu imali lak posao.

Fudbaleri Pakoš Fereire su u 39. minutu prvi stigli do vođstva golom napadača Kolfija, što je bio hladan tuš za domaće navijače na stadionu u Lisabonu.

Usledio je munjevit odgovor Benfike, posle samo tri minuta rezultat je bio izjednačen, a strelac je bio David Neres. Do kraja poluvremena usledio je potpuni preokret. U četvrtom minutu nadoknade dosuđen je penal za domaću ekipu, a precizan sa bele tačke bio je Žoao Mario za vođstvo Benfike 2:1.

U nastavku meča Ramos povećava vođstvo Benfike golom u 56. minutu. Ipak, gosti još uvek nisu želeli da podignu belu zastavu. U 80. minutu Kolfi je postigao svoj drugi gol i tako smanjio vođstvo Benfike na 3:2, to je na kraju bio i konačan rezultat.

Posle ovog meča Benfika se osamila na prvom mestu sa maksimalnih 12 bodova posle četiri odigrana kola, dok fudbaleri Pakoša Fereire još uvek čekaju na prve bodove u novoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke