Trijumf nad "fenjerašem" podgrejao nadu, može li Roma do Lige šampiona?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 29.01.2024.
22:44
Izvor: Sportske.net

Efekat promene na klupi urodio plodom.

EPA-EFE/MASSIMO PICA
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Povezane vesti

Fudbaleri Rome savladali su kao gosti ekipu Salernitane rezultatom 2:1 u okviru 22. kola italijanske Serije A.

Novi trener "Vučice" Danijele de Rosi ostvario je svoju drugu pobedu na klupi kluba u kojem je proveo čitavu igračku karijeru, te rasplamsao nadu navijača da tim može i do Lige šampiona.

Prvo poluvreme proteklo je u ne previše zanimljivim detaljima, mada treba istaći da je ekipa iz Salerna uputila čak devet udaraca ka okviru gola Rome koja je tri četvrtine vremena imala posed lopte u svojim nogama.

Sve se promenilo početkom drugog poluvremena kada je sudija Mađore posle pregledanog VAR snimka dosudio penal za goste, a siguran sa bele tačke u 51. minutu bio je večeras raspoloženi Paulo Dibala.

Reprezentativac Argentine učestvovao je i kod drugog gola svog tima, lucidnom "štiklom" je proigrao Karsdorpa koji je asistirao Lorencu Pelegriniju u 66. minutu.

Salernitana je uzvratila ekspresno, četiri minuta kasnije Čauna je umakao odbrani Rome i uputio odličan centaršut ka Grigorisu Kastanosu koji je glavom matirao nemoćnog Patrisija.

Više od toga "fenjeraš" Serije A nije mogao, pa je Roma današnjom pobedom prišla na svega bod od četvrtoplasirane Atalante koja ima utakmicu manje.

Salernitana je ostala sa 12 osvojenih bodova na poslednjem mestu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke