''Trikolori'' deklasirali Holanđane, ni Poljaci nisu mnogo bolje prošli...

Autor: Darko Mitrović
petak 24.03.2023.
22:41
Izvor: Sportske.net

Slični rezultati u grupama B i E na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Grupa B

Centralni događaj večeri bio je duel Francuske i Holandije na ''Sen Deniju'', ali je pitanje pobednika bilo rešeno već u prvih dvadesetak minuta.

U tom periodu ''Trikolori'' su postigli prva tri gola u pobedi od 4:0!

Već u drugom minutu Grizman je ''načeo'' goste na asistenciju Mbapea, a šest minuta kasnije je već bilo 2:0, kada je Upamekano duplirao prednost domaćina.

Kada je Kilijan Mbape u 21. minutu pogodio za 3:0, bilo je jasno da Holanđani večeras nemaju šta da traže protiv vicešampiona sveta.

Taj rezultat ostao je na snazi sve do samog finiša meča, kada je Mpabe svojim drugim golom postavio konačnih 4:0.

Za to vreme, Grčka je, prema očekivanju, lako izašla na kraj sa domaćom selekcijom Gibraltara. Bilo je 3:0 za goste, Masuras je u 11. minutu doveo Grčku u vođstvo, a na kraju prvog poluvremena Siopis je postigao drugi gol.

Konačan rezultat postavio je Bakasetas posle trinaest minuta igre u drugom poluvremenu.

Grupa E

Češka je u Pragu dočekala selekciju Poljske i slavila sa 3:1, a baš kao u mečevima Grupe B, i ovde je glavni deo posla obavljen već u uvodnom delu utakmice.

Tek što je počela utakmica, Krejči je doveo Čehe u vođstvo, najbržim golom u ovim kvalifikacijama, a već u trećem minutu bilo je 2:0 za domaće, kada je Cvančara savladao Ščešnjija.

Sredinom drugog poluvremena Kušta je povisio na 3:0 i rešio sve dileme oko pobednika, a Poljaci su preko Šimanskog u 87. minutu stigli do počasnog gola.

U istoj grupi Moldavija i Farska Ostrva su remizirali, bilo je 1:1. Mikelsen je u 27. minuti doveo Farane u vođstvo, izjednačio je Nikolaesku iz penala u finišu meča - 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke