Triler na "Enfildu", neverovatni Liverpul! Konte se misli: "Kad već ne može Liga konferencija..."

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.12.2021.
22:59
Izvor: Sportske.net

U polufinale idu Liverpul, Totenhem i Čelsi!

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Liga kupa pošto su savladali Lester nakon penala.

Regularni deo meča završen je 3:3, da bi Kvivin Keleher odbranio dva jedanaesterca i penal Dijoga Žote odveo je "crvene" dalje.

Spektakularan meč koji je obilovao šansama, ali i greškama, pre svega domaćeg tima koji je bio sačinjen od mladih fudbalera i igrača koji nisu u prvom planu, te ponekog povratnika iz povrede poput Roberta Firmina.

Defanzivci Liverpula u vidu Džoa Gomeza i Bilija Kumetija bili su previše spori za Džejmija Vardija i Patsona Daku, što su ovi oberučke prihvatali. Posle samo devet minuta,Vardi je postavio 0:1, a nedugo potom isti igrač postiže novi pogodak.

Duvalo je na sredini terena "crvenih", ali su uprkos tome zahvaljujući Aleksu Okslejd-Čembrlenu i briljatntnosti uma Roberta Firmina umanjili na 1:2. Da ponovo budu na sigurnoj distanci pobrinuo se projektilom Džejms Medison i s tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Klop nije želeo da njegova ekipa doživi katastrofu. Uveo je Konatea, Žotu, Kejtu i Milnera, a portugalski napadač mu se ubrzo odužio. Imao je priliku da izjednači u završnici duela, ali je Kasper Šmajhel izvanrednim refleksima sačuvao svoju mrežu.

Međutim, nije mogao u petom minutu nadoknade, kada je jednu dugu loptu prihvatio Takumi Minamino i poslao ju iza leđa danskog čuvara mreže da delirijum na "Enfildu" i penale. Junak je bio Kvivin Keleher koji svaki put pročitao strane rivalima, ali je dva puta uspeo da ih nadmudri.

Fudbaleri Čelsija mučili su se protiv Brentforda na gostujućem terenu i sve do 80. minuta slutilo je na penale

Ipak, "plavci" su naterali rivala da sam postigne pogodak preko Jansona koji je dao autogol,da bi onda Žoržinjo realizovao jedanaesterac za konačnih 2:0. Tim Tomasa Franka se praktično samoubio na ovoj utakmici.

U londonskom derbiju u okviru četvrtfinala Liga kupa, Totenhem je savladao Vest Hem 2:1 sa poprilično snažnim sastavom. 

Igrali su i Kejn i Loris i Dajer i Lukas Mura... Upravo je Brazilac svojim pogotkom obezbedio domaćinu novu prednost nakon što je Boven izjednačio posle gola Stivena Bergvajna. Sve to se dogodilo u prvih 45 minuta.

Do kraja susreta, promene rezultata i tako su "pevci" nakon eliminacije iz Lige konferencija, te jasne slike u Premiejr ligi, rešili da pokušaju na ovom frontu da osvoje trofej.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke