Triologija jača i od "Gospodara prstenova"? Moguće je!

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.03.2022.
14:15
Izvor: Sportske.net

Sve je ovo u perspektivi, ali, nikada se ne zna.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija slove za, u ovom trenutku, verovatno dva najbolja tima u Evropi.

Gledajući igrački kadar, forme, stil igre i trenere koji sede na njihovim klupama, ne može se osporiti činjenica da su ova dva tima najveći favoriti za osvajanje Lige šampiona iako su tu još Real Madrid i Bajern Minhen.

Siti je krajem prošle godine imao čak 14 poena prednosti u Premijer ligi u odnosu na Liverpul, ali Klopov tim je to uspeo da "istopi" sa devet vezanih pobeda i na današnji dan razlika je svega jedan poen. Dakle, trka za titulu biće izuzetno uzbudljiva, i od tog trena mogla bi da krene triologija od koje se gubi dah. Naime, međusobni meč Sitija i Liverpula koji bi mogao da ima krucijalnu ulogu u borbi za titulu u Premijer ligi na programu je 10. aprila na "Etihadu".

U perspektivi, mogli bi da igraju i finale FA kupa ukoliko ih žreb ranije ne spoji ili ukoliko neko od njih ne doživi raniju eliminaciju. Finale tog takmičenja na programu je 14. maja.

I, kako smo ovog petka saznali da do finala koje je na programu 29. maja, ova dva tima ne mogu igrati jedan protiv drugog u Ligi šampiona, dolazimo do mogućeg scenarija da bi u mesec i po dana Liverpul i Mančester siti mogli da odigraju tri izuzetna meča u borbi za život ili smrt. Nema sumnje da bi u tom slučaju pomerili određene granice kada je u pitanju interesovanje za meč širom sveta, jer, totalni fudbal važi i u ideologiji Jirgena Klopa i u ideologiji Pepa Gvardiole.

Neka igre počnu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke