Trka četvorice za jednu od najatraktivnijih klupa na svetu, Murinjov stav će vas iznenaditi!

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.03.2023.
09:56
Izvor: Sportske.net

Većina smatra da bi otišao peške, ali nije tako...

Povezane vesti

Pari Sen Žermen traži novog trenera, ili makar pokušava da opipa puls zainteresovanih. Nisu zadovoljni Galtijeom, još jedna godina u Ligi šampiona je završena neuspehom, ali treba reći i da će za razliku od nekih ranijih sezona biti više kandidata za naslednika.

Ipak, sve ima svoje razloge za i protiv.

Uz Zidana koji je večna želja, ali i koji izgleda ne želi u Pariz, pojavili su se novi kandidati.

Prvi je, verovali ili ne Žoze Murinjo.

Njemu je dobro u Romi, ali sa druge strane, čini se da "Vučica" ako ne uđe u Ligu šampiona nema šta da traži na pijaci, niti da se dovoljno pojača kako bi bila konkurentna u borbi za titulu. Portugalac još ne razmišlja o odlasku, ima ugovor do leta 2024. PSŽ bi bio veliki, poslednji izazov klupske karijere, ali navodno Al-Kelaifi odmerava razloge, za i protiv. Murinjo bi, s obzirom na dominaciju PSŽ u Francuskoj mogao da se kocentriše na Ligu Šampiona, ali su u redovima "Svetaca" prilično nesigurni kako bi ga prihvatila ekipa, pogotovo Mesi. Što se tiče njegovih odnosa sa klubovima, obično je dobro u prvoj i drugoj sezoni, posle kreže raspad. Ali, pariska opsesija je Liga šampiona, tu je Murinjo recimo mnogo bolje kotiran nego Antonio Konte.

Italijan bi rado sleteo u Pariz, no male su šanse da se to desi. U Dohi su zabrinuti i za imidž Kontea, njegove istupe protiv uprave, a već smo mnogo puta pričali o neuspesima u Evropi.

Parižani su potrošili Tuhela i Poketina, svojevremeno je i Anćeloti bio na klupi, on je serijski pobednik u Ligi šampiona, ali nije napravio značajan iskorak. Što se tiče ostalih kandidata, svojevremeno je Alegri bio želja, no sa odlaskom Leonarda ta inicijativa je zaustavljena, Alegrijev pristup nema puno poklonika van Italije. 

Ali jedan drugi Italijan ima, Roberto Manćini. On bi mogao da bude adut iz rukava, osporavan i slavljen, osvojio je evropsku titulu sa Italijanima, ali u klupskom fudbalu, posle Sitija nije ostavio neki veliki trag, ni u Interu, ni radeći u Turskoj i Rusiji. On je ideja direktora Kamposa koji smatra da bi "Manćiova" energija, njegovo viđenje fudbala odgovaralo Parižanima, ali još uvek nije poznato da li je bilo razgovora. 

Sama francuska javnost nije oduševljena imenima, a kroz medije se provlači konstatacija da, ako već Zidan neće, za PSŽ je najbolje da zadrže Galtijea još sezonu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke