Dortmund nemilosrdno juri vrh Bundeslige - Sedam golova u derbiju kola

Autor: Sportske Net
subota 13.05.2023.
20:24
Izvor: Sportske.net

Domaći rešili posao i za pola sata postigli četiri gola.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Burusije Dortmund ubedljivo su savladali Borusiju Menhengladbah rezultatom 5:2 u okviru 32. kola nemačke Bundeslige. 

Dortmund je ovom pobedom došao ponovo na bod zaostatka za vodećim Bajernom, koji je ranije danas sa 6:0 pobedio Šalke.

Imali su i jedan i drugi tim prilike u prvom poluvremenu, ali je Dortmund bio više nego konkretan kod svakog pokušaja u odnosu sa Menhengladbah. 

Malen je bio strelac prvog gola za početak kanonade domaćih već u petom minutu kada se lopta odbila na nesrećan način, a Holanđanin je glavom poslao u mrežu.

Imali su i jedni i drugi po šansu, ali je šut Bensebainija golman odbranio, dok je na drugoj strani Belingem bio nedovoljno precizan. 

Međutim, Nojhaus je u 17. minutu napravio prekršaj tamo gde nije smeo i dosuđen je penal za ,,milionere", koji je Belingem upešno realizovao.

Nije mnogo prošlo od trećeg gola za Dortmund. Ale je primio pas Malena i petom zabio gol za velikih 3:0.

Potpuno nesnađena je bila odbrana gostiju, pa je za 32. minuta Dortmund upisao četiri gola. Ponovo sličan sistem kao kod prethodnog, Malen je dodao, Ale poslao loptu u donji desni ugao.

Koliko j prvo poluvreme bilo efikasno, toliko je drugo bilo pasivno. Ipak, Gladbah je stigao do utešnog pogotka, doduše sa bele tačke posle faula u šesnaestercu Rejne. Bensebaini je šutirao uz desnu stativu za 4:1. 

Nije tu bilo kraja nadama gostijućeg tima, pošto su fenomenalnim golom Štindla sa ivice kaznenog prostora u 85. minutu.

Sedmi gol videli smo u četvrtom minutu nadoknade. Posle slobodnog udara Rojsa, koji je golman odbranio, Rejna je uspeo da ,,utera" loptu u gol za konačnih 5:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke