Trka za “Skudeto” - Milan se pita?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.04.2022.
10:19
Izvor: Sportske.net

Mogu li da izdrže posle Interovog kiksa u Bolonji?

EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Povezane vesti

Kada je pre par nedelja štampa otpisala Milan, Paolo Maldini je nervozno reagovao na pitanje da li će drugo mesto biti neuspeh.

"Znate osvojili smo dve titule u ovom veku, niko nas nije stavljao ni među četiri, a mi se borimo za skudeto. Čini se da ste na pogrešnom tragu", uzdržao se legendarni kapiten "Rosonera".

I sasvim je u pravu, on je uspeo da sa ograničenim budžetom, gubeći igrače koji su odlazili bez obeštećenja jer su tražili veći novac nego što je klupska projekcija maksimalnih plata stvorio tim koji ima šansu da posle 11 godina vrati titulu na "San Siro".

I to ispred nosa komšijama, koje, složiće se svi, imaju jaču ekipu.

Poraz Intera u Bolonji u zaostalom meču u sredu je sve stavio u ruke Piolija i njegovih izabranika. Ovakvu šansu nikada neće imati. Ako Inter pobedi sve do kraja, Milanu je potrebno 10 bodova iz poslednja četiri meča kako bi bio prvak.

Neće biti lako, naime "Rosoneri" igraju sa Fiorentinom kod kuće, Veronom na "Bentegodiju", mali lombardijski derbi protiv Atalante na San Siru i onda u poslednjem kolu gostuju na "Mapeiju" protiv Sasuola.

Tri pobede i remi, teoretičari zavera već kažu da će to biti lagani posao jer niko od rivala ne igra za bolju poziciju, Fiorentina je otpala, ili bolje da kažemo raspala se posle poraza od Salernitane i Udinezea. Verona je na odmoru, Atalanta više nema šansu za Ligu šampiona, a i Sasuolo je u sredini tabele. Samo, recimo na poslednja dva meča iluzorno je očekivati da rivali spuste nogu sa gasa, prosto, Milan je dovoljan motiv za svakoga, pa priče o puštanju i laganom pristupu ne stoje.

Inter?

Sada su u šoku, poraz na "Dal'Ari" nisu očekivali, jeste golman Radu upropastio tim greškom, ali istina je da se i to nije desilo, Bolonja bi otela šampionu dva boda.

Šta je krenulo loše?

Verovatno je Inter podlegao "hajpu" da će sigurno biti prvaci, odnosno da Milan ne može da izdrži. Tačno, Milan je igrao slabije u poslednjim nedeljama, ali su pobeđivali. Inzagi je nekim svojim odlukama ispustio uzde, ali treba reći još nešto, njegov Inter četiri kola pre kraja ima 10 bodova manje nego Konteov prošle sezone. Tako, da ne može se govoriti o tome da je lako uskočiti u Konteove cipele. Istina, tim je slabiji za Lukakua i Hakimija, ali su dovedene dobre zamene, a i rivali su slabiji. Mnogi smatraju da je Juventus zadržao Ronalda da bi se prošetao, i tu ima rezona, jer kada su našli zamenu u Vlahoviću tokom zime, osvojili su najviše bodova u Seriji A.

Sve u svemu, Interov raspored je lakši, Udineze na strani, Empoli kod kuće, pa onda Kaljari u gostima (tu bi moglo da bude problema ako Macarijev tim bude igrao za opstanak) i onda Sampdorija kod kuće, to je poslednje kolo, do tada će Dorijani znati svoju sudbinu.

Jedan poraz Milana i Interove pobede bi zadržale titulu u plavo-crnom delu grada, ali niko ne može da porekne, pritisak je na Interu. Od njih se očekivalo da odbrane krunu, sada se pitaju komšije.

A opet, kada pogledate kvote za osvajanje Serije A i dalje je sve otvoreno.

Mnogi se neće složiti, ali mi i dalje mislimo da će Inter odbraniti titulu, odnosno da su Milanovi protivnici teži i da će se negde okliznuti.

Vreme može da nas demantuje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke