Trka za "Zlatnu kopačku" - Haland nije prvi, ali jeste Norvežanin!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 03.10.2022.
17:15
Izvor: Sportske.net

Kako izgleda trka za "Zlatnu kopačku"?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mnogi bi na "keca" rekli da je Erling Haland ubedljivo prvi na listi strelaca u Evropi u trci za "Zlatnu kopačku", ali to nije slučaj.

Naravno, ovo nije ni slučajnost za ovo doba godine, jer su u igri i dalje one lige koje se igraju kalendarski poput norveške. 

Upravo je napadač Bodo Glimta, Amal Pelegrino prvi u trci za "Zlatnu kopačku", iako je koeficijent lige 1,5, ali je jasno da tu neće i ostati, jer se bliži i kraj norveškog prvenstva. 

Ovaj 32-godišnji krilni napadač dao je do sada 19 pogodaka, te ima 28,5 poena u trci za "Zlatnu kopačku", za 0,5 više od Erlinga Halanda koji je dao 14 pogodaka u Premijer ligi, u kojoj je koeficijent 2,00. 

Iz ligi "petica", jedino je tu još Robert Levandovski sa devet pogodaka, odnosno 18 poena, ostali su iz pomenutih prvenstava - Hakena (Švedska), Energetika (Belorusija), Rozenborga (Norveška), Valmijera (Letonija), Levadija (Estonija)... 

Jasno je da će Haland i Levandovski preskočiti sve pomenute igrače iz pomenutih klubova, a pitanje je da li će Poljak uspeti da stigne Norvežanina i da li će se još neko uključiti u ovu trku. 

Naravno, još je rano, ali ako Haland ovako nastavi...

Inače, Siti u sredu dočekuje Kopenhagen u Ligi šampiona, očekuje se da Haland ostane na klupi i da odmori za nastavak Premijer lige, pa AdmiralBet nudi zicer kvotu da će Hulijan Alvarez postići pogodak u bilo kom trenutku - 1,60!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke