Hrabri Troa dva puta vodio, ali pao na "Parku prinčeva"

Autor: Mladen Heleta
subota 29.10.2022.
18:51
Izvor: Sportske.net

Sedam golova u Parizu.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Trou na svom stadionu rezultatom 4:3 u 13. kolu francuske Lige 1.

PSŽ je lider na tabeli sa 35 bodova, što je pet više od drugoplasiranog Lansa, dok je Troa sada na 12. mestu sa 13 bodova.

Odličan meč je viđen u Parizu, Troa je pružio snažan otpor velikom favoritu, dva puta bio u prednosti, ali je na kraju ostao praznih šaka.

Gosti su šokantno poveli već u trećem minutu, kada je Mama Balde uhvatio volej na dodavanje Lopeza i zakucao loptu u mrežu iza nemoćnog Donarume.

Šampion Francuske je potom krenuo u frontalni napad i izjednačio je u 24. minutu. Nejmar je lucidno ubacio loptu u prazan prostor, a Soler izbegao ofsajd zamku i pogodio za 1:1.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a na početku drugog novi "hladan tuš" za domaće i ponovo pogodak igrača iz Gvineje Bisao Mame Baldea, za 1:2 u 52. minutu.

Radost Troe trajala je samo tri minuta. Mesi je "odapeo strelu" iz daljine i sjajno zakucao loptu u mrežu, za 2:2.

U 62. minutu preokret. Mesi je u svom stilu poslao pas koji je bežao od protivnika, Nejmar je ispratio njegovu ideju, utrčao u prazan prostor i sa nekih 12 metara lako savladao golmana Galona, za 3:2.

Parižani su uvećali vođstvo u 76. minutu. Soler se svojom upornošću izborio za penal, a precizan sa 11 metara bio je Mbape, za 4:2.

Nije tu bio kraj. Uporni Troa se nije predao i u 88. minutu je preko mladog Hrvata Palaverse smanjio na 4:3.

Ipak, gosti snage za novi šok i možda i zasluženi bod nisu imali, pa je PSŽ u preostalom vremenu sačuvao gol prednosti i upisao novi trijumf.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke