TSC će proklinjati prečku, Astana imala "devet života" i uzela bodove na startu Lige konferencija!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 03.10.2024.
20:40
Izvor: Sportske.net

Prečka, prečka, prečka...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole poraženi su na startu takmičenje u Ligi konferencije.

Srpski predstavnik je kao gost izgubio od kazahstanske Astane u Almatiju sa 1:0.

Utisak je da gosti nisu zaslužili da se u Bačku Topolu vrate bez boda, ali su večeras umesto mreže tresli samo prečku i to u čak tri navrata, što su domaći iskoristili i upisali trijumf, iako nisu bili bolji rival.

Posle uvodnog odmeravanja snaga na prvu priliku čekali smo do 12. minuta kada je posle greške golmana TSC-a Ilića u šansi bio bivši napadač Radničkog iz Kragujevca, a sada golgeter Astane Činedu, ali je poslao loptu visoko preko gola.

To kao da je najavilo ono što će se desiti samo tri minuta kasnije. Astana je izvela odličnu akciju iz kornera, dvojica štopera Jan Vorgovskij i Litvanac Kipras Kazukolovas kreirali su vodeći pogodak domaćina. Vorgovskij je glavom prebacio loptu do Kazukolovasa, a ovaj istim delom tela poslao loptu u mrežu srpskog predstavnika.

Nakon primljenog gola TSC je bio bolji rival na stadionu u Almatiju, ali je domaćin imao veliku šansu da dođe do drugog pogotka u 26. Minutu. Najpre je šutirao Tomasov, a onda posle intervencije Ilić ana loptu natrčao Kamara i poslao je pored gola.

Na isteku pola časa igre uzdrmala se prečka gola Astane posle “topovskog” udarca Pantovića sa ivicice kaznenog prostora. Ubrzo je Pantović još jednom oprobao svoj šut, ali nije pogodio okvir gola.

Nastavila je ekipa trenera Jovana Damjanovića sa napadima u finišu prvog dela, a prečka je spasila domaćina i posle razornog udarca sa preko 25 metara Đakovca tri minuta pre odlaska na odmor.

Neverovatno, ali već posle 80 sekundi igre u drugom poluvremenu TSC je po treći put pogodio prečku večeras. Ćirković se sjajno okrenuo u šesnaestercu Astane, uputio odličan udarac u dalji ugao, ali nije imao sreće.

Ogromnu priliku da kazni sve neiskorišćene šanse TSC-a imao je Kamara u 51. minutu, ali je njegov udarac sa 7-8 metara završio visoko preko gola gostiju.

Posle ove prilike usledio je nešto mirniji period utakmice u kojem nije bilo većih uzbuđenja.

Problem za TSC nastaio je dvadesetak minuta pre kraja kada je jedan od najboljih igrača ove ekipe Ifet Đakovac doživeo lakši potres mozga, a trener Damjanović odmah morao da ga zameni i u igru uvede Embungua Prestiža.

Mogao je TSC do izjednačenja u 73. minutu i to na vrlo efektan način, Stanić je pokušao “makazicama”, ali nije pogodio. Šest minuta kasnije šutirao je rezervista Prestiž, ali je golman domaćih Čondrić bio na visini zadatka.

Kada TSC nije mogao do gola, jeste Astana. Igrao se poslednji minut utakmice kada su gosti sjajno istrčali kontru, a kapiten MarinTomasov asistirao Usmanu Kamari za 2:0, ali je ovaj pogodak poništen zbog ofsajda.

Poslednju priliku da TSC-i donese bod imao je Stanić posle udarca iz slobodnog udarca, ali je golman Astane Čondrić odbranio njegov udarac i sačuvao bodove domaćinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke