Tudor: "Marušić čekao da dođem i uverim ga da je krilni igrač, a ne bek"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 31.03.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Lacio savladao Juventus.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Hrvatski stručnjak Igor Tudor je na najbolji mogući način započeo svoj mandat na klupi Lacija. U svojoj prvoj utakmici na klupi rimskog kluba slavio je sa 1:0 u meču protiv Juventusa, pogotkom crnogorskog reprezentativca Adama Marušića u sudijskoj nadoknadi vremena.

Tudor je preuzeo Lacio tokom reprezentativne pauze, nakon što je ekipu napustio Mauricio Sari, a Đovani Martuskijelo odradio duel sa Frozinoneom u ulozi prelaznog rešenja. 

Igor Tudor je odmah u korenu promenio izgled Lacija na terenu, nekim igračima je dodelio nove uloge, a Sarijevih 4-3-3 prebacio u svojih 3-4-2-1. To se u prvoj utakmici pokazalo kao dobar potez, a posebno je impresivan bio nastup Marušića na poziciji desnog ful-beka.

"Boljem debiju nisam mogao da se nadam. Predivno je ovako doći do pobede, nismo mogli bolje da započenemo zajedničko iskustvo. Drago mi je zbog igrača", rekao je Tudor nakon utakmice protiv kluba za koji je igrao i u kom je bio pomoćni trener Andrei Pirlu.

"Ne verujem u sreću, samo u naporan rad. Naporno smo trenirali i ovo što se dogodilo na utakmici je posledica onog što smo radili na treninzima tokom sedmice", rekao je Tudor, a o junaku utakmice Adamu Marušiću, kom je gol protiv Juventusa bio prvi u ovoj sezoni, uz smešak je istakao: 

"Dao je sjajan gol. Čekao je da ja dođem ovde i uverim ga da je krilni igrač, a ne bek", naglasio je Tudor.

Lacio sledeću utakmicu igra ponovo protiv Juventusa, ovaj put u polufinalu kupa Italije. Potom sledi gradski derbi sa Romom u Seriji A.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke