Tuhelov "kec u rukavu", samo je Murinjo bolji od njega!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.04.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Nemac ima veliku šansu da iz Bajerna ode kao pobednik.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Bajernova sezona u Bundesligi, u kojoj je ostao bez titule posle 11 "salatara" zaredom, i Kupu Nemačke, u kom je ispao od trećeligaša Sarbrikena, mogla bi da se okarakteriše kao katastrofalna. Trener Tomas Tuhel je već bivši i zna se da odlazi u junu, sa pravom je na meti velikih kritika, ali on i dalje ima velikog "keca u rukavu", sa kojim svim kritičarima može da "začepi usta" i kao veliki gospodin i pobednik ode iz Minhena.

Tuhel je usred prethodne sezone preuzeo Bajern od Julijana Nagelsmana, osvojio je titulu u Bundesligi, ali ne svojom zaslugom, već zbog nestvarnih kikseva Borusije iz Dortmunda, koja je u finišu prvenstva, pa i u poslednjem kolu, imala sve u svojim rukama.

Ove sezone mu se desilo šta se desilo u domaćim takmičenjima, ali sa druge strane on odlično gura u Ligi šampiona, sinoć je u četvrtfinalu izbacio Arsenal i u polufinalu njega i Bajern čeka evropski klasik protiv Real Madrida.

Bajern je inače treći različiti klub sa kojim je Tuhel stigao do polufinala elitnog takmičenja, posle Pari Sen Žermena i Čelsija, a da to nije tako jednostavno pokazuje da je samo Žoze Murinjo ispred njega.

Portugalac je, naime, bio akter polufinala Lige šampiona vodeći  četiri različite ekipe – Porto, Čelsi, Inter i Real Madrid. Ligu šampiona je osvajao sa Portom i Interom, dok je Tuhel bio prvak Evrope sa Čelsijem 2021. godine, dok je godinu dana ranije izgubio finale sa Pari Sen Žermenom od Bajerna.

Dakle, kad je Tuhel dolazio do polufinala, on je svoje ekipe uvodio i u finala, pa ostaje da se vidi da li će tako biti i sa Bajernom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke