Tuhel i dalje ne zna u kojoj će formaciji igrati?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.03.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Nemac oprezan.

EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Povezane vesti

Tomas Tuhel je tek juče odradio prvi trening u Bajern Minhenu i još uvek "opipava puls" svoje ekipe.

Tuhel na prvom treningu nije imao na raspolaganju sve svoje igrače, jer je reprezentativna pauza i dalje u toku, te još uvek nije siguran u kojoj formaciji će igrati. 

Navodno, Tuhel želi da otvoreno razgovara sa svim svojim igračima i da nakon toga donese ključnu odluku o tome da li će igrati sa trojicom ili četvoricom igrača u odbrani.

Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem za Bavarce, jer su do sada igrali u obe varijante kod Julijana Nagelsmana. On je počeo sezonu u formaciji 4-2-3-1 i potom je poslednjih nedelja sve češće igrao 3-4-1-2. 

Tuhel navodno želi da mu Sane i Gnabri, kao i Mane i Koman budu krilni napadači, ali želi i da vidi kako se ko oseća i na koji način najviše doprinosi. 

S druge strane, ako zaigra u formaciji 4-2-3-1 to bi značilo da na klupu mora jedan od odličnog trija - Upamekano, De Liht, Lukas Ernandes, što takođe neće biti laka odluka. 

Tuhel i dalje nema jasnu sliku od udarnih 11, ali sasvim sigurno da će uskoro pronaći najbolju kombinaciju, iako mu vreme nije saveznik.

On već u subotu debituje i to protiv bivšeg kluba Borusije Dortmund u meču koji vredi šest bodova, u borbi za titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke