Tuhel igra "šah", Kante je top, skakač i lovac, čekamo odgovor Zidana!

Autor: Milovan Longinov
sreda 05.05.2021.
21:46
Izvor: Sportske.net

Real napadao, Čelsi poveo...

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Sjajan fudbal u prvih 45 minuta - Čelsi - Real Madrid 1:0.

Real Madrid je preuzeo inicijativu od samog početka, držao je loptu u svojim nogama, ali je Čelsi odlično stajao i ostavljao minimalan prostor za Azara i Benzemu.

Real je u prvih pola sata imao tri udaraca u okvir gola, ali sva tri sa distance, i to preko Krosa, Modrića i Karima Benzeme, koji je bukvalno u tom 26. minutu prvi put dotakao loptu. 

Čelsi je imao jedan pokušaj preko Ridigera sa distance, Kurtoa je odlično intervenisao, ali Belgijanac ništa nije mogao u 28. minutu. Kante je odlično u prijemu otvorio sebi prostor, odigrao dupli sa Vernerom, proigrao Haverca, koji gađa prečku, ali se lopta odbila do Nemca koji glavom lako spušta u mrežu za 1:0.

Real je nastavio da dominira u igri, a u 35. minutu Benzema je imao najbolju priliku, ali je njegov udarac glavom maestralno zaustavio ponovo sjajni Mendi.

Uz sjajnog Mendija na golu, treba istaći ponovo maestralnog Kantea koji je uvek bio na pravom mestu, i to u oba smera. Svojim kretanjem je razdvajao linije Reala i donosio dubinu u napadu, čime je otvarao prostor Mauntu, Havercu i Verneru. U odbrani je takođe trčao bez prestanka, no, na to smo nekako više navikli. Tomas Tuhel mu je dodao tu notu u fazi napada.

Ako Čelsi izdrži do kraja, nema dileme da će Kante biti najbolji u ovom dvomeču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke