Tuhel posle Bajernovog debakla: ''Old Traford - tamo nam treba reakcija!''

Autor: Darko Mitrović
subota 09.12.2023.
20:13
Izvor: Sportske.net

Junajted će platiti ceh?

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Minhenski Bajern je danas doživeo prvi poraz u Bundesligi od početka sezone, ali vrlo ubedljiv protiv Ajntrahta u Frankfurtu  - 5:1.

Domaćin je bio mnogo bolji, ali iskusni Tomas Miler veruje u efikasnu reakciju njegovog tima.

''Pre svega, moramo da čestitamo Frankfurtu, zaslužili su da pobede. Frankfurt je bio veoma efikasan. Izgubili smo sa 5-1, mora da postoji reakcija, mora da se uključi 'motor besa'.

Napravili smo individualne greške, naravno da to ne pomaže ako želite da se vratite u igru. Uopšteno govoreći, više volim da se sve pogrešno dešava u jednoj utakmici. Borićemo se, vratićemo se", poručio je Miler.

Osim Tomasa Milera, svi ostali igrači Bajerna su iz svlačionice otišli u autobus i niko nije stao da odgovara na pitanja novinara u miks zoni.

Trener Tomas Tuhel je od novinara zatražio razumevanje za to.

''Odgovori koje dajemo na terenu su mnogo važniji, a ne oni u intervjuima'', naglasio je Tuhel.

Kada je u pitanju sama utakmica, Tuhel je mogao samo da čestita Ajntrahtu, ali je najavio reakciju na Old Trafordu protiv Mančster junajteda koji je u Premijer ligi danas takođe doživeo težak poraz, i to na svom terenu protiv Bornmauta (0:3).

''Očekivali smo da Ajntraht igra sa četvoricom pozadi i igrali su, ali po sastavu tima je izgledalo kao da će igrati sa petoricom. Možda smo dali previše informacija timu posle zagrevanja i uzeli malo fokusa od onoga što smo zapravo želeli. 

Potcenili smo opasnost situacije i vrlo rano smo potpuno predali utakmicu. Ali imam poverenja u svoj tim. Nema smisla da sada o svemu pričam loše. Stvari će se nastaviti u utorak. Old Traford - treba nam reakcija tamo", naglasio je Tuhel.

Nije previše želeo da govori ni o individualnim greškama.

''Primiti pet golova bez grešaka nije moguće. To se danas dogodilo. Bili smo oštro kažnjeni

Mislim da današnji timski učinak jednostavno nije bio dovoljan – i ja sam deo tima za koji sam odgovoran. Kritički ćemo to analizirati sa timom i onda prelazimo na sledeću utakmicu", zaključio je Tuhel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke