Tuhel "preživeo" - Miler uvek džoker u LŠ, Bajern slavi i Kejna, Lacio nedovoljno jak za čudo i četvrtfinale!

Autor: Milovan Longinov
utorak 05.03.2024.
22:53
Izvor: Sportske.net

Bajern Minhen u četvrtfinalu.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Fudbaleri Bajern Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras u revanšu na "Alijanc areni" pobedil ekipu Lacija rezultatom 3:0. 

Rimljani su slavili u prvom meču na "Olimpiku" - 1:0, ali to nije bilo dovoljno, iako je do 39. minuta delovalo da večeras Lacio ima odgovor. 

Bajern Minhen je očekivao bio taj koji je diktirao tempo od samog početka i napadao. Opasni napadi su se ređali, prvi ozbiljan šut imao je Musijala, golman Provedel je upisao prvu intervenciju. 

Iako je Bajern dominirao i igrao na polovini rivala, u 37. minutu "Alijanc arena" se zaledila, Zakanji je centrirao sa levog boka, De Liht je potkačio loptu koja je pala pravo na glavu Ćiru Imobileu, ali je njegov udarac glavom završio tik pored stative.

Kazna je usledila samo minut kasnije, Miler je glavom spustio loptu u šesnaesterac, Gereiro nije dobro uspeo da je zahvati, ali je njegov udarac u svom stilu Hari Kejn samo skrenuo u mrežu za 1:0.

U tom naletu malo je nedostajalo da Bajern postigne i drugi pogodak već u 40. minutu, kada je Musijala šutirao zamalo pored gola.

Ali onda, u nadoknadi prvog dela igre, Bajern je postigao i drugi gol, posle kornera sa leve strane, De Liht je uhvatio volejčinu, a Miler glavom samo skrenuo u mrežu za 2:0.

Drugo poluvreme bilo je nešto drugačije po intenzitetu igre, pre svega zbog toga što je Bajern već imao dva gola prednosti. 

Praktično da većih šansi nije bilo sve do tog 66. minuta kada je Sane šutirao, Provedel odbranio, ali je Kejn opet na pravom mestu za nedostižnih 3:0.

Bajern je do kraja utakmice odrađivao posao, Tomas Tuhel je osvežio ekipu izmenama, ušli su Dejvis i Tel i Bavarci su meč mirno priveli kraju za plasman u četvrtfinale Lige šampiona. 

Sve u svemu, kada se pogleda i statistika i prikazana igra, uz rezultat, ipak je jasno da je Bajern potpuno zasluženo prošao, i pored poraza u prvom meču i činjenice da je u Bundesligi podbacio. Evropu u Bavarskoj, ipak, posebno vole...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke