Tuhel se pridružio Gvardioli u ratu protiv UEFA

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 26.04.2021.
16:40
Izvor: Sportske.net

Nemac nije oduševeljen novom Ligom šampiona.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel priznao je da mu se ne dopada novi format Lige šampiona u kojem je prepoznao da će se nastaviti sa povećavanjem broja utakmica, što trenerima i igračima ne ide u korist.

Nemački stručnjak se pojavio pred novinarima uoči sutrašnjeg gostovanja protiv Real Madrida u Ligi šampiona, a predstavnika "sedme sile" interesovalo je šta misli o novom formatu ovog takmičenja.

"Ne znam da li mi se sviđa, jer vidim samo još više utakmica. Više utakmica po istom rasporedu kao do sada. Teško je biti oduševljen", otvoreno je priznao Tuhel pred novinarima.

Istakao je da je nezdravo veliki broj rasprava o Evropskoj Superligi uticao da se novi format Lige šampiona predvidi, ali ovom prilikom nije štedeo ni UEFA.

"Da li je UEFA pitala bilo kog trenera za Ligu šampiona? Ne verujem. Imamo toliko novih formata, ako i Ligu nacija. To je samo sve više i više utakmica. Istovremeno imamo samo tri izmene u Premijer ligi, koja je najteže takmičenje", rekao je Tuhel.

Nemački stručnjak nije jedini trener koji je kritikovao ovaj koncept UEFA, a prethodno je to učinio njegov kolega iz Mančester sitija Pep Gvardiola.

Meč između Čelsija i Real Madrida igra se u utorak od 21 sat na stadionu "Alfredo Di Stefano" u Španiji, dok je revanš osam dana kasnije u Londonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke