Tuhelov Čelsi gazi na svim frontovima, tu je i polufinale FA kupa!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 21.03.2021.
16:24
Izvor: Sportske.net

Tuhelov Čelsi melje.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija  plasirali su se u polufinale FA kupa pošto su danas na svom Stamford Bridžu pobedili Šefild Junajted rezultatom 2:0. 

Tomas  Tuhel je odlučio da malo promeša karte posle teške utakmice protiv Atletiko  Madrida, pa su tako danas šansu dobili Kepa, Kristensen, Emerson, Čilvel, Hadson-Odoi, Gilmur, Pulišić i Žiru. 

Čelsi je poveo iz prve prave prilike, pošto je u 24. minutu Norvud postigao autogol posle snažnog udarca Bena Čilvela.

Do odlaska na odmor mogao je Kristijan Pulišić da duplira prednost Čelsija, ali je njegov slab udarac zaustavio golman Remsdejl. Isti igrač je propustio novu šansu, na samom početku drugog poluvremena, kada je opet odličan bio golman gostiju.

Šefild je u drugom poluvremenu u razmaku od dva minuta imao dve dobre prilike. Najpre je u 68. minutu šutirao MekGoldrik, da bi minut kasnije probao i MekBarni, ali je golman Kepa ponovo bio na mestu.  

U poslednjim trenucima utakmice Čelsi je postigao i drugi pogodak, strelac je bio Hakim Zijeh, koji je uspeo da pogodi i drugi put ove nedelje, nakon što je rešio pitanje pobednika protiv Atletiko Madrida.

Podsetimo, dan ranije su plasman u polufinale obezbedili i Sautempton i Mančester  Siti, dok se za poslednje mesto bore Lester i Mančester Junajted.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke