Tuhelova lekcija Klopu, nastavlja se agonija Liverpula!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.03.2021.
23:09
Izvor: Sportske.net

Čelsiju derbi na ''Enfildu''.

Beta/Phil Noble, Pool via AP
Beta/Phil Noble, Pool via AP

Povezane vesti

U derbiju 29. kola Premijer lige, Čelsi je kao gost savladao Liverpul rezultatom 1:0, što je već peti poraz ekipe Jirgena Klopa u poslednjih šest utakmica.

Ovom pobedom Čelsi se približio trećeplasiranom Lesteru na tri boda zaostatka, a Liverpul je posle ukupno osmog poraza u sezoni ostao na sedmom mestu.

Timo Verner je u uvodnim minutima meča bio najveća pretnja golu Liverpula, pripretio je dva puta, da bi u 24. minutu i zatresao mrežu, ali je taj gol poništen posle intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda.

Ipak, Čelsi je bio bolji rival, Liverpul gotovo bezopasan, a rezultat takvog odnosa snaga konkretizovan je u 42. minutu kada smo videli gol koji je i rešio pitanje pobednika u ovom meču.

Posle osvojene lopte ispred kaznenog prostora Čelsija, Kante je poslao dugu loptu ka Mejsonu Mauntu, koji ju je prihvatio na levoj strani, a onda preciznim udarcem savladao Alisona - 0:1.

Početak drugog poluvremena obeležila je sporna situacija u kaznenom prostoru Čelsija, gde je lopta pogodila Kantea u ruku, ali se sudija Etkinson nije oglasio.

Pet minuta kasnije, u 54. minutu, Čilvel je mogao da duplira prednost gostiju, ali je njegov pokušaj izblokiran , lopta je izbijena sa gol linije.

U 77. minutu još jedna brza akcija Čelsija i još jedna odlična prilika za Tima Vernera. Maunt ga je uposlio u kaznenom prostoru gostiju, Verner je izbio oči u oči sa Alisonom, ali je golman Liverpula istrčao na vreme, ''skratio ugao'' i sačuvao svoju mrežu.

Do kraja su ''Redsi'' imali inicijativu, pokušavali da stignu bar do boda, ali nisu imali prava rešenja i ''Plavci'' su uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i izbore važnu pobedu protiv velikog rivala.

-

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 05.03.2021
00:20

Kao što sam i rekao. Čelzi bez problema. Jednostavno, bilo je vidljivo i pre meča, od Tuhela, preko golmana do napadača. Sve je na stani Celzija ove sezone.