Tukli "topovi" na "Trf muru", Totenhem ne zna sa "vukovima"

Autor: Nemanja Janošev
subota 17.02.2024.
18:03
Izvor: Sportske.net

Efikasno popodne u Engleskoj.

Arsenal FC
Arsenal FC

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala ubedljivo su savladali Barnli na "Trf muru" sa 0:5 (0:2) u 25. kolu Premijer lige.

Arsenal je moćan. Arsenal je naštimovan. Znaju šta žele i streme ka tome. Nakon što su savladali Liverpul, napunili mrežu Vest Hema, sada su isto uradili i u duelu sa nemoćnim Barnlijem.

Žargonski rečeno 'lakši trening' ekipe Mikela Artete koja je brzo postavila stvari na svoje mesto. Martin Edegar već u 4. minutu donosi prednost timu iz Londona, a zatim Bukajo Saka sa penala pravi krucijalnu prednost. Ništa Barnli nije mogao da učini kako bi sprečio da ovaj meč ode u jednom smeru.

Bukajo Saka je na startu drugog poluvremena još jednom pogodio posle pasa Martina Edegora, a ogromnih 0:4 doneo je sjajni Leandro Trosar, da bi kasnije i Kaj Haverc iskoristio inteligenciju Jakuba Kiviora da baci aut daleko iako je Nemac bio najbliži golu rivala. Kako pravila nalažu, ofsajd ne postoji u tim situacijama, a Haverc je odradio odličan posao i matirao Traforda.

Svašta je branio Martin Dubrakva u prvom poluvremenu susreta Njukasl – Bornmut. Mogli smo i ranije da vidimo prednost gostiju na „Sent Džejms parku“, ali smo je dočekali u 51. minutu. Tada je, naizgled jedna rutinska povratna lopta došla do Dubravke koji se okliznuo, a sve je iskoristio Dominik Solanke za vođstvo Bornmuta.

Nedugo zatim, sporan momenat posle prekida Njukasla. Dugo se gledalo da li je penal, za domaćina, ispostavilo se da jeste i Gordon ga je pretvorio u izjednačenje. Ofanzivan meč se produžio i posle toga jer je u 69. minutu odlični Solanke došao do centra igrališta i u kontri odložio loptu na krilo za Antoana Semenja koji je sa desne strane napao i zategao loptu koja je matirala Dubravku za 1:2. Bila je to najava potpune drame i to kakve. Samo što je ušao na teren, Met Riči u drugom minutu sudijske nadoknade donosi izjednačenje Njukaslu.

Totenhem je doživeo poraz od vrlo neugodnih Vulvsa na svom terenu. Bilo je 1:2, a junak meča bio je Žoao Gomes sa dva pogotka. Jedini za "pevce“ delo je Dejana Kuluševskog. To je treći vezani izgubljeni meč Totenhema u duelima sa Vulverhemtpnom.

Vest Hem je doživeo novi poraz, ovog puta od Notingem Foresta od 2:0, a Aston Vila je na krilima Olija Votkinsa sa 1:2 tukla Fulam na „Kotidžu“

Rezultati:

Barnli – Arsenal 0:5 (0:2)
Fulam – Aston Vila 1:2 (0:1)
Njukasl – Bornmut 2:2 (0:0)
Notingem Forest – Vest Hem 2:0 (1:0)
Totenhem – Vulverhempton 1:2 (0:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke