Tumba debitovao porazom od Grčke

Autor: Pavle Lazarević
četvrtak 24.03.2016.
21:06
Izvor: Sportske.net

U debitantskom meču na kormilu Crne Gore, Ljubiša Tumbaković startovao je porazom od domaćina Grčke rezultatom 2-1.

Beta/AP Photo/Petros Giannakouris
Beta/AP Photo/Petros Giannakouris

Povezane vesti

U okviru prijateljskih utakmica, koje se igraju ovih dana širom Evrope, bivši posrnuli evropski prvak Grčka savladala je Crnu Goru rezultatom 2-1, na čijoj je klupi, po prvi put, sedeo bivši trener i direktor Partizana, Ljubiša Tumbaković. Crna Gora nije uspela da prođe kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pa je rastanak sa selektorom Brankom Brnovićem bio neminovan.

Grčka, koja se obrukala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i završila poslednja u grupi iza reprezentacije Farskih osrtva, uspela je da pobedi Crnogorce, koji su se prikazali u dobrom svetlu predvođeni novim selektorom, stvorivši veliki broj lepih akcija i šuteva.

U prvom poluvremenu nije viđen zanimljiv fudbal, tipično za ove dve reprezentacije u poslednje dve godine.

Čim je počela druga polovina meča, obe ekipe su se otvorile i krenule malo ofanzivnije. Rezultat toga je lep pogodak Cavelasa u 54. minutu, iz slobodnog udarca.

Radovali su se Grci samo 2 minuta, pošto je u 56. minutu defanzivac Žarko Tomašević glavom zatresao mrežu Karnezisa nakon centrašuta Vukčevića iz kornera.

U tom periodu viđeno je dosta prilika na obe strane, a jednu od takvih Karelis je iskoristio u 63. minutu i time postavio konačan rezultat u ovom meču. U poslednjih 20 minuta "Đetići" su stvorili ogroman broj prilika, ali redom su bili neprecizni Raičević, Grbić i Zverotić. Nakon toga, Grci su iskusno priveli meč kraju.

Grcima je ovo tek druga pobeda u poslednjih 16 mečeva!

Očigledno je da će popularnom Tumbi biti potrebno neko vreme da unapredi igru crnogorske selekcije, na čijoj je klupi, večeras, presedeo ceo meč najbolji igrač Stevan Jovetić. Prvu priliku za pobedu, Tumbaković će imati na domaćem terenu protiv Belorusije, u utorak od 18 časova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke