"Turbo" Milan "oduvao" Leće za pet minuta

Autor: Mladen Heleta
petak 27.09.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Za Pavlovića, za sada, nema mesta u ovoj novoj postavci igre.

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Trebalo je da se treneru Milana Paulu Fonseki ozbiljno uzdrma klupa da bi njegov tim "kliknuo" i pokazao šta može i od čeka je satkan.

Pronašao je Portugalac dobitnu kombinaciju u poslednji čas po njega, upario Moratu i Ejbrahama, vratio malo unazad Rejndersa i učinio ga puno boljim i produktivnijim, na našu žalost je Pavlovića preselio na klupu i u "vatru" gurnuo Gabiju... I pogodio je sve što je uradio.

Milan je u prošlom kolu nadigrao Inter i pobedio ga sa 2:1, a večeras je taj trujumf materijalizovao tako što je na furiozan način savladao Leće sa 3:0, u sklopu šestog kola Serije A.

Leće je bio ravnopravan, možda čak i bolji rival u uvodnih 38 minuta na "San Siru", ali se onda suočio sa pravim "ugaranom", koji ga je "oduvao" za svega pet minuta.

Milan je poveo u 38. minutu. Teo Ernandez je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, a Alvaro Morata sjajno skočio i glavom sa pet metara zakucao loptu pod prečku, za 1:0.

Prednost je duplirana u 41. minutu, kada je Rafa Leao poslao perfektan pas u prazan prostor sa Tea Ernandeza po levom boku, francuski levi bek je utrčao u kazneni prostor i silovitim udarcem takođe poslao loptu pod samu prečku, za 2:0.

Potom je Ejbraham pogodio stativu u 43. minutu, da bi 3:0 bilo već u nastavku te akcije. Lopta je ponovo došla u posed engleskog napadača, čiji je šut zaustavio golman Falkone. Na "otpadak" je natrčao Pulišić i pospremio ga  u mrežu.

Zaista neverovatna sekvenca "Rosonera", koji su tako u najkraćem mogućem roku rešili sve dileme na ovom meču.

U nastavku prečka Loftus-Čika sa jedne i stativa Bande sa druge strane, te crveni karton za Milanovog rezervistu Bartezagija u 80. minutu nakon jednog neopreznog i oštrog starta.

Srpski napadač Luka Jović je u 76. minutu zamenio Tamija Ejbrahama, dok je Strahinja Pavlović večeras ostao na klupi.

Milan je, dakle, brzo došao sebi nakon nešto sporijeg početka sezone i već sada je na deobi prvog mesta na tabeli sa Torinom sa po 11 bodova, mada ima meč više. Nema sumnje da Crvenu zvezdu i protiv Milana čeka strahovito težak duel u Ligi šampiona.

Leće je 17. sa pet osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke