Srpsko veče - Turbo Radonjić rastužio Dekija, Jović doneo tri boda Fiorentini!

Autor: Mladen Heleta
sreda 09.11.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Inter uništio Bolonju.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

U terminu od 20.45 sati odigrana su još tri meča 14. kola italijanske Serije A. Torino je na svom terenu pobedio Sampdoriju sa 2:0, Inter je u Milanu deklasirao Bolonju sa 6:1, dok je Fiorentina golom Luke Jovića u finišu oborila na pleća Salernitanu, bilo je 2:1.

Dejan Stanković nikako da ispliva iznad zone ispadanja sa svojom Sampdorijom. Torino je večeras bio nepremostiva prepreka, a sjajnu partiju u domaćem timu pružio je naš Nemanja Radonjić.

On je u 29. minutu postigao spektakularan pogodak za 1:0. Prihvatio je loptu na svojoj polovini, a onda uključio "turbo ubrzanje", stuštio se ka golu rivala, na nekih 20 metara udaljenosti razmenio dupli pas sa Vlašićem i onda udarcem sa 11 metara poslao loptu u mrežu.

Radonjić je bio učesnik akcije i kod drugog gola Torina u 59. minutu. On je lepo odložio loptu za Vojvodu, ovaj sa leve strane zavrnuo za Nikolu Vlašića, koji je udarcem iz okreta sa 7-8 metara matirao golmana Audera.

Inače, osim Radonjića, starter u dresu Torina je i bio i golman Vanja Milinković-Savić, koji je sačuvao svoju mrežu, dok je Saša Lukić na poštedi zbog povrede. Filip Đuričić je počeo u timu Dejana Stankovića, a Gabijadini ga je zamenio u 68. minutu.

Torino je sada deveti na tabeli sa 20 bodova, dok je Samdorija pretposlednja 19. sa šest bodova, što je četiri boda ispod "crte".

Luka Jović je heroj Fiorentine. Ušao je u igru u 77. minutu umesto Kabrala, pri rezultatu 1:1 i srušio Salernitanu golom u 82. minutu. On je vešto izbegao ofsajd zamku, ušunjao se iza leđa defanzivcima Salernitane, sačekao perfektan pas Saponare i onda iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu.

Pre toga je domaća "Viola" povela preko Bonaventure u 15. minutu, a gol za tim iz Salerna dao je Dia u 55.

Nikola Milenković je odigrao svih 90 minuta za Fiorentinu, a Aleksa Terzić je ušao kad i Jović, u 77. minutu. Ivan Radovanović je igrao od 59. minuta za poraženi tim.

Fiorentina je deseta sa 20 bodova, a Salernitana na poziciji ispod sa bodom manje.

Inter je sav bes, zbog poraza u "derbiju Italije" od Juventusa, iskalio na Bolonji, koju je demolirao sa 6:1. 

Bolonja je golom Likojanisa šokirala "Meacu" u 22. minutu, ali to je samo razljutilo igrače Intera, koji nisu zaboravili kako im je Bolonja "ukrala" titulu prošle sezone i pomogla Milanu. Usledila je prava kanonada. Dvostruki strelac bio je Dimarko u 36. i 48. minutu, a po jednom su pogađali Džeko u 26, Lautaro Martinez u 42, Čalhanoglu u 59. i Gosens u 76. minutu.

Inter je četvrti sa 27 bodova, Bolonja je 13. sa 16 bodova.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke