Turci ne mirišu "lale", Jilmaz deklasirao Holanđane

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 24.03.2021.
19:57
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje na startu kvalifikacionog ciklusa.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu / POOL
EPA-EFE/Tolga Bozoglu / POOL

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Turske načinila je veliko iznenađenje pobedom protiv favorizovane selekcije Holandije u Istanbulu 4:3 u prvom meču kvalifikacione grupe G za odlazak na Mundijal.

Junak pobede selekcije koja je u igrača sa Srbijom prošle godine u B Ligi nacija bio je prekaljeni napadač Lila Burak Jilmaz, strelac het-trika.

Ikona turskog fudbala je svoju reprezentaciju doveo u vođstvo već u 15. minutu kada je na asistenciju Hakana Čalhanoglua postigao neobičan gol van ivice šesnaesterca.

Isti fudbaler je u 34. minutu bio precizan sa penala doveviši svoj tim do prednosti od 2:0 sa kojom se i otišlo na poluvreme.

U prvih 45 minuta izabranici Franka De Bura najbolju priliku imali su pred odlazak na odmor kada je Matijas De Liht pogodio stativu nakon udarca glavom na centaršut kornera.

Već u 46. minutu usledio je novi šok za "lala" kada je Čalhanoglu"žabicom" prevario golmana Holandije za ubedljivih 3:0.

Gosti su pokušali da se vrate u igru desetak minuta kasnije kada je Stiven Berhojs zapretio iz slobodnog udarca, ali su na gol čekali sve do 75. minuta kada je Dejvi Klasen postigao lep pogodak na asistenciju Memfisa Depaja.

Fudbaler Ajaksa je izvanredno primio loptu, nakon čega mu je ostao lakši deo posla da zatrese mrežu.

Već u narednom napadu "lale" su stigle do novog gola kada se špic Sevilje Luk De Jong sjajno snašao u kaznenom prostoru i posle centaršuta postigao pogodak.

Gosti su imali dovoljno vremena za izjednačenje, ali i preokret u finišu, ali se sa tim nije usaglasio Jilmaz, koji je u 81. minutu postavio konačan rezultat sjajnim udarcem iz slobodnjaka.

Priliku da ublaži poraz "lala" u petom minutu nadoknade propustio je Depaj pošto nije iskoristio penal.

Turci su tako idealno počeli kvalifikacioni ciklus u grupi G pobedivši najjačeg rivala, a naredni meč igraće u subotu u Norveškoj.

Holanđani posle neplaniranog gubitka bodova u Istanbulu dočekuju za vikend Letoniju s namerom da im se ovakav kiks više ne ponovi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke