Turci nemilosrdni prema Gibraltaru, kiks Norvešku ostavio bez trona

Autor: Aleksandar Golubović
subota 13.11.2021.
19:55
Izvor: Sportske.net

Gibraltar isprašen sa šest komada.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Turske rutinski je slavila na svom terenu protiv nedorasle selekcije Gibraltara 6:0 u kvalifikacionoj grupi G za plasman na Svetsko prvenstvo i kako uoči poslednjeg održala realne šanse za odlazak u Katar.

Golove za Tursku protiv poslednjeplasiranog tima u grupi postigli su Akturkoglu u 11, dvostruki strelac Dervišoglu u 38. i 41. minutu, Merih Demiral u 65, a u finišu meča golove su postizali Serdar Dursun u 81. minutu i Mert Muldur četiri minuta kasnije.

Ubedljivoj pobedi domaće selekcije kumovalo je i isključenje Džejsija Olivera u 22. minutu, čime je Turcima bilo daleko lakše da opravdaju kvalitet.

Bez obzira na to što nije bio strelac, meč u Istanbulu obeležio je prekaljeni Buruk Jilmaz koji je zabeležio čak četiri asistencije.

Pobedi Turcima u prilog je išao i kiks Norveške na domaćem terenu protiv Letonije (0:0), pa sada obe selekcije imaju po 18 bodova, jedan više u odnosu na lidera Holandiju.

Najbliži vođstvu Norvežani su bili u 80. minutu kada je Mohamedu Elijonusiju poništen gol zbog ofsajda, ali uprkos remiju fudbaleri ove skandinavske reprezentacije imaju priliku da pobedom u Holandiji obezbede prvo mesto i plasman na Mundijal.

Nasuprot tome, Turci u odlučujućem kolu gostuju Crnoj Gori i jasno je koliko bi im pobeda značila.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke