Tužna realnost - Ko je dao poslednji Barsin gol u eliminacionoj fazi LŠ i ko je sve tada igrao?

Autor: Milovan Longinov
sreda 21.02.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Pravi trenutak da se podsetimo...

EPA-EFE/Jose Manuel Vida
EPA-EFE/Jose Manuel Vida

Povezane vesti

Za dve sedmice tačno je tri godine od kako je Barselona odigrala poslednji meč u eliminacionoj rundi Lige šampiona, pa je današnji duel sa Napolijem pravi trenutak da se prisetimo ovog momenta.

Barselona je poslednji put prošla grupnu fazu Lige šampiona u sezoni 2020/21, kada je na klupi sedeo Ronald Kuman. U naredne dve, koju je započela sa Kumanom, a potom sa Ćavijem, ispadala je u plej-of Lige Evrope, ali ni u tom takmičenju se nije proslavljala, pošto je ispadala od Ajntrahta iz Frankfurta i Mančester junajteda. 

Ali, da se vratimo na tu poslednju sezonu u osmini finala Lige šampiona. Barsa je naletela na prejaki PSŽ, koji je u prvom meču na "Kamp nou" slavio rezultatom 4:1, a revanš na "Parku prinčeva" bio je i poslednji u eliminacionoj fazi. PSŽ i Barsa su tada remizirali 1:1, ako se sećate, Mesi je na 0:1 promašio penal, Barsa je imala sijaset prilika i svašta je moglo da se desi da je Argentinac pogodio i penal i potom Dest umesto stative sa pet metara pogodio mrežu.

No, pamti se samo Barsina eliminacija ukupnim rezultatom 5:2, a u tom revanšu na "Parku prinčeva", Ronald Kuman je izveo sledeći sastav:

Ter-Štegen, Mingeza, De Jong, Lengle, Dest, Buskets, Pedri, Alba, Grizman, Dembele, Mesi. Sa klupe su ušli, PAZITE SAD - Pjanić, Brajtvajt, Trinkao, Žunior Firpo i Ilaiš Moriba.

Tri godine kasnije, u sastavu će biti samo Ter-Štegen, De Jong i Pedri, a ona će najverovatnije izgledati ovako: 

Ter-Štegen, Kunde, Arauho, Martinez, Kanselo, Kristensen, De Jong, Gundogan, Pedri, Jamal, Levandovski. 

Meč je na programu u 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke