Tužni Arsenal, Lukaku novi gazda Londona!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.08.2021.
19:22
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda "plavaca".

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su ekipu Arsenala rezultatom 2:0 (2:0) u derbiju Londona u drugom kolu Premijer lige. 

Strelci za Čelsi bili su Romelu Lukaku u 15. i Ris Džejms u 35. minutu.

Tomas Tuhel je odlučio da odmah u startnu postavu uvrsti Lukakua i to mu se isplatilo posle  samo 15 minuta. Posle lepe akcije, Džejms je vratio povratnu kroz peterac, a tamo je sačekao Lukaku i rutinski pogodio za 1:0.

Čelsi je nastavio da dominira, da stvara šanse, a u 35. minutu gosti su kreirali još jednu prelepu akciju, Haverc i Alonso su kombinovali po levoj strani, lopta je stigla do Maunta, koji je brzo prebacio na drugu stranu do Džejmsa koji pogađa za 2:0.

Arsenal je najbliži golu bio u finišu prvog poluvremena, kada je Saka oboren u šesnaestercu, ali je VAR signalizirao da nije bilo materijala za penal, što je podelilo navijače. 

Čelsi je u drugom poluvremenu nastavio da melje i da stvara šanse, u 58. minutu Maunt je bio za malo neprecizan. Arsenal je pripretio u 60. minutu kada je Rob Holding za malo pogodio posle kornera. 

U 78. minutu prečka i Leno su sprečili Lukakua da postigne drugi pogodak, a golman Arsenala istakao se i u 87. minutu kada je odlično zaustavio pokušaj Kaija Haverca.  

Sve u svemu, Čelsi je pokazao da je za dve klase bolji od Arsenala i da je glavni kandidat za titulu, naročito sa Lukakuom u ekipi. A Arsenal? Pa, nekada su se smejali na četvrto mesto, sada im je top 4 misaona imenica...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke