Tviter gori, znate li zbog koga je Pep izveo Halanda?

Autor: Milovan Longinov
utorak 14.03.2023.
23:14
Izvor: Sportske.net

Pep Gvardiola pokvario istorijsko veče.

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Erling Haland je danas ušao u istoriju Lige šampiona, ali ne kao prvi koji je dao šest golova, jer mu je to onemogučio Pep Gvardiola.

Haland je treći igrač u istoriji Lige šampiona koji je na jednom meču dao pet golova, a pre njega to su učinili - Lionel Mesi i Luis Adrijano.

Mesi je takođe pod palicom Pepa Gvardiole, u sezoni 2011/12, dao pet golova u osmini finala, na meču protiv Bajer Leverkuzena. Verovali ili ne, i tada je Pepov tim dao sedam golova, ali je bilo 7:1.

Dve godine kasnije, u grupnoj fazi sezone 2014/15, Šahtjor je kao gost razbio BATE Borisov rezultatom 7:0. 

Luis Adrijano je dao pet golova, ali to nije bio meč eliminacione runde kao što jeste kada su pogađali Mesi i Haland. 

No, sve u svemu, Gvardiola je mogao da ostavi Norvežanina još makar malo na terenu, zaista je delovalo da bi Halandu večeras sve ušlo u mrežu...

Tviter "zajednica" se udružila protiv Gvardiole, mnogi komentarišu da Katalonac nije želeo da iko obori Mesijev rekord, naravno, u šali. Mnogi podsećaju i na Pepovu izjavu od pre samo desetak dana, kada je rekao da Haland nije kao Mesi i da ne može sam da uradi sve i pređe nekoliko igrača i postigne gol kad god hoće.


No, šalu na stranu, Pepu je jako bitan Haland da ostane spreman i svež i da nastavi da se bori za trofeje u Ligi šampiona, Premijer ligi i FA kupu, žestok raspored je do kraja sezone.

Ipak, svi smo složni da je Haland mogao da odigra barem još desetak minuta...

Usput, podsetite se kako je Mesi postigao pet golova...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke